Landshold

Pelé spotter 'talenter' i Brønshøj

Verdens måske bedste fodboldspiller gennem tiderne lægger vejen for Brønshøj Boldklub i slutningen af september.

Onsdag i denne uge blev det officielt, at brasilianske Pelé kommer til Danmark i forbindelse IOC-kongressen i oktober. Den 68-årige verdensstjerne kommer for at tale varmt for Rio de Janeiro som værtsby for OL i 2016, men det er ikke den eneste opgave verdens nok bedste fodboldspiller gennem tiderne får under sit ophold i Danmark.

Pelé lander nemlig allerede i Danmark sidst i denne måned og lægger den 29. september vejen forbi Brønshøj Boldklub, der lægger græs til et integrations-event arrangeret af Get2sport, der er etableret af Dansk Idræts-Forbund og har fokus på at støtte og integrere vanskeligt stillede børn og unge.

- Pelé er FIFA-ambassadør for integration og sport og har gennem mange år haft det som en af sine mærkesager. Vi i Brønshøj er blevet valgt ud af DIF's Get2sport til at arrangere det store arrangement, hvor vi netop har fået bekræftet, at Pelé vil deltage, siger Finn Ryberg, der er formand for Brønshøj Boldklub og er aktiv i Get2sport til tipsbladet.dk

- Pelé vil komme til Brønshøj 29. september klokken 10, hvor vi på Tingbjerg Idrætspark vil arrangere en træning for både drenge og piger. Pelé vil blive udstyret med en mikrofon og vil gå rundt og give improviserede kommentarer til børnene, der deltager i træningen. Det skal nok blive festligt, siger Finn Ryberg om brasilianeren der blandt andet opnåede at blive verdensmester med Brasilien i 1958, 1962 og 1970.

- Lidt senere, vil vi arrangere kampe for både drengene og pigerne på syvmandsbaner på tværs af opvisningsbanen på Tingbjerg Idrætspark. Efter finalerne er spillet vil Pelé overrækker præmier til vinderholdene.

- De unge kommer fra Tingbjerg Skole, der har bidraget godt til samarbejdet ved at give børnene fri fra skole, så de kan deltage i arrangementet. Jeg er ikke sikker på, at alle de deltagende børn er klar over, hvem Pelé er, men omvendt er jeg sikker på at mange andre vil kigge forbi til arrangementet, så jeg ser frem til en blandet forsamling og et godt og spændende arrangement, hvor vi selvfølgelig er glade for, at det er lykkes os at få en personlighed som Pelé til at deltage, siger Finn Ryberg til tipsbladet.dk.

Verdensstjernens seneste besøg i København var tilbage i 1989 i forbindelse med DBUs 100-års-jubilæum, hvor Danmark blandt andet mødte det brasilianske landshold.

Get2sports indsats foregår i samarbejde med Integrationsministeriet, Kulturministeriet, Socialministeriet og er foreløbigt aktivt i 12 danske kommuner.