• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Ole Hoffskov

Avis: Mike Tullberg kan lande stort trænerjob

Foto: Getty Images

Mike Tullberg kan lande et kæmpe trænerjob i Tyskland til sommer. Europa League-vinderne fra Eintracht Frankfurt vil have ham.

Af Ole Hoffskov

Som aktiv begrænsede Mike Tullbergs karriere sig til et ikonsk mål på saksespark for AGF på Brøndby Stadion, men danskerens trænerkarriere ser ikke ud til at have nogen begrænsninger. 

37-årige Mike Tullberg er lige nu cheftræner for U19-holdet i Borussia Dortmund, og selv om han er lever et trænerliv væk fra det skarpeste rampelys, er der allerede mange, der har noteret sig hans navn.

Til sommer kan Mike Tullberg lande sit første trænerjob på seniorplan - og hvilket et!

Den store tyske avis Bild skriver, at de forsvarende Europa League-vindere fra Eintracht Frankfurt har udset sig Mike Tullberg som afløser for Oliver Glasner. 48-årige Glasner er én af de mest eftertragtede trænere i Europa, og i Frankfurt har man erkendt, at det bliver svært at holde på ham længere end til sommer. Blandt andre Tottenham bejler til den østrigske træner.

Mike Tullberg beskrives af avisen som en uhyre talentfuld træner, der især er dygtig til at motivere sine spillere. Han sammenlignes med ingen ringere end Jürgen Klopp.

Mike Tullberg blev U19-træner i Dortmund i sommeren 2020, og ud af 51 kampe har han vundet 42. Hans pointsnit på 2,59 gør ifølge Bild, at danskeren er den mest succesfulde U19-træner nogensinde i tysk fodbold. 

Under Mike Tullberg har blandt andre kæmpetalentet Youssoufa Moukoko udviklet sig enormt. Det samme har en spiller som 18-årige Jamie Bynoe-Gittens, der i denne sæson har scoret tre mål i Bundesligaen for Dortmund.

Mike Tullbergs kontrakt som U19-træner i Borussia Dortmund løber frem til sommeren 2026.