Bundesliga

Leon Jessen: Helt anden passion i Tyskland

Leon Jessen er en succes i Kaiserslautern, men han har skullet vænne sig til, at lidenskaben for fodbold er meget større end i Danmark.

Efter sidste weekends 2-0 sejr over St. Pauli har Kaiserslautern med to kampe tilbage af sæsonen seks point ned til nedrykningsstregen. Leon Jessen og holdkammeraterne ser altså også ud til at skulle spille Bundesliga-fodbold efter sommerferien. Og det er der ifølge danskeren en god forklaring på.

- Jeg synes vi arbejder hårdt for hinanden, og så har vi et rigtig godt sammenhold, når det brænder på. Man skal aldrig føle sig for sikker, men vi har et fint udgangspunkt nu og har alle muligheder for at overleve, siger Leon Jessen til Tipsbladet.dk.

Leon Jessen er faldet godt til i Tyskland. Klubben har taget godt imod ham, og på banen har Leon Jessen været træner Marco Kurz’ foretrukne venstre back i størstedelen af sæsonens kampe. Overgangen til tysk fodbold har dog budt på en lang række omvæltninger for den tidligere FC Midtjylland-spiller.

- Det har selvfølgelig krævet noget tilvænning at komme herned. Men jeg har heldigvis spillet de fleste kampe fra start, og jeg synes, jeg har gjort det godt. Man skal vænne sig til at spillet er hårdere i Bundesligaen. Der er mere kontakt. Man kan mærke det til træning, men det er mest markant under kampene.

Det er dog ikke kun indenfor kridtstregerne, at opholdet syd for grænsen har været rig på nye indtryk. Også uden for banen er forskellene mærkbare.

- Der er en helt anden passion hernede. Folk går op i fodbold på en hel anden måde end derhjemme, og derfor er presset også meget større. Hele kulturen er fodbold. Der sidder 50.000 tilskuere på vores hjemmebane weekend efter weekend, og der bor altså kun 100.000 i Kaiserslautern. Det skaber selvfølgelig nogle store forventninger, men jeg synes, det er positivt.

Senere i dag kan Leon Jessen og holdkammeraterne definitivt sikre sig en ny sæson i Bundesligaen, når Kaiserslautern på udebane møder Wolfsburg klokken 15.30. Wolfsburg, der sidste år var med i Champions League, har haft en miserabel sæson og ligger før dagens kamp på en 15’ende plads, med et point ned til nedrykningsstregen. Leon Jessen forventer da også et intenst opgør på Volkswagen Arena.

- Det bliver en knaldhård kamp, hvor der bliver gået til stålet. En sand bundgyser hvor det nok ikke er det polerede spil, der kommer i højsædet.