Landshold

Brøndby-kaptajn sikrer EM-sejr

En sen scoring af anfører Frederik Holst skaffede sejr til U/17-landsholdet over Letland ved Eliterunden i Grækenland

En sen scoring af Brøndbys Frederik Holst sikrede en yderst vigtig 1-0-sejr til det danske U/17-landshold over Letland i EM-eliterunden i Grækenland. Tidligere fredag spillede Grækenland og Irland uafgjort 1-1, og det betyder at danskerne selv kan afgøre det og sikre EM-biletterne i den sidste kamp mod grækerne på mandag.

Der var bare fire minutter tilbage af den ordinære tid, da anfører Holst scorede sejrsmålet efter et dansk pres. Resultatet betyder at Danmark med en sejr over Grækenland mandag vinder puljen og er klar til EM i Serbien.

Uafgjort vil ikke være nok. Man kan komme i den situation, at tre nationer slutter lige på fem point, hvor så det indbyrdes regnskab tæller. Her vil Grækenland, Irland og Danmark stå lige, og så glipper kvalifikationen for Danmark på den samlede målscore. Også hvis Irland skulle sætte point til mod Letland. Så vil Grækenland gå videre, da de besejrede letterne med 2-0.

I forhold til 2-2-kampen mod Irland havde landstræner Thomas Frank ændret på to pladser. Karantæneramte Christian Nørgaard var afløst af Danny Amankwa, mens Mads Aaquist spillede højre back i stedet for Derrick Nissen.

Afslutningsstatistikken sagde 14-2 i dansk favør, men desværre gik flertallet af de danske afslutninger udenom målrammen.