Landshold

Eriksen: Jeg skal score mere

Ajax-spilleren har endnu sit første landskampsmål til gode. Han kan da godt se problematikken.

Unge Christian Eriksen, som både er udråbt til stortalent i Ajax og herhjemme, scorer for lidt.

Teknikeren fra Middelfart har indtil videre spillet 10 landskampe og har endnu ikke scoret. Det samme billede tegner sig i Ajax Amsterdam, hvor han i 30 ligakampe blot har scoret to gange.

Christian Eriksen indrømmer da også over for Ekstra Bladet, at det er problem. Ajax-spilleren erkender således også at han er nødt til at score flere mål, hvis han skal udvikle sig fra stortalent til storspiller.

- Jeg skal simpelthen have fokus på at score noget mere. I en landskamp mod England får man ikke sværere modstand, så at få slette nullet mod dem, vil være rigtig stort, udtaler Eriksen til sporten.dk

- Jeg brænder simpelthen for meget, og det skal jeg have ændret på. Både på landshold og for Ajax.

Christian Eriksen er både af nuværende Ajax-træner Frank de Boer og Martin Jol blevet sammenlignet med alverdens store midtbanedirigenter. Men for Eriksen er sammenligningen ikke nok.

- Sammenligninger kan jeg ikke bruge til så meget. Det er selvfølgelig flot, at blive holdt op mod sådanne nogle navn, og det giver selvtillid. Men det er ikke andet end sammenligninger. Det vigtige for mig, bliver jo om 15 år, når jeg stoppper karrieren, at kunne se tilbage på min karriere, og sige jeg spillede som Christian Eriksen og ikke som en kopi af en anden, forklarer han.

Ajax 10'eren er desuden glad for at have fået hans tidligere ungdomstræner Frank de Boer som cheftræner.

-  Det har givet noget mere ro. Under Jol spillede vi 4-3-3 og 4-4-2. Med Frank er det kun 4-3-3, som man kender det med det hollandske og danske landshold. Det giver sammenhæng. De Boer kendte mig rigtig godt fra talentholdet, så det er fedt for mig, at han giver mig så meget spilletid.