Payet-perle reddede svag fransk defensiv
EM

Frankrig skulle vente til det 90. minut inden det afgørende mål faldt.

Didier Deschamps' mandskab er favoritterne ved sommerens EM-slutrunde, der også afholdes i Frankrig, og i opvarmningen til slutrunden har Les Bleus da næsten også fejet al modstand væk.

I de seneste otte kampe er det nemlig blevet til syv sejre, mens man dog tabte til England i slutningen af sidste år.

Derfor var oddset på franskmændende forud for mandag aftens møde med Cameroun helt nede på 1.22, og det startede da også glimrende for Didier Deschamps tropper, da Blaise Matuidi efter et flot oplæg fra Kingsley Coman bragte franskmændende i front på Nantes' Stade de la Beaujoire.

Men den fest blev hurtigt spoleret afa Vincent Aboubakar. FC Porto-angriberen scorede nemlig blot to minutter oven på Matuidis scoring, og så skulle Frankrig igen ud og imponere et tændt hjemmepublikum, der af flere omgange sang nationalmelodien La Marseillaise.

Det skete da også 17 minutter senere, da Olivier Giroud oven på en fabelagtigt aflevering fra Paul Pogba sparkede franskmændende på 2-1, der også blev stillingen ved pausen.

I løbet af anden halvleg foretog begge managers en masse udskiftninger, og det ødelagde kampens tempo en smule. Der kom dog flere chancer i begge ender som anden halvleg skred fremad, og mod slutningen af kampen væltede det med chancer.

Et gentagende problem for franskmændende har været en noget svingende defensiv. I de tre kampe forud for mødet med Cameroun har diverse franske målmænd hente bolden ud af nettet to gange, og det viste sig også, at Hugo Lloris måtte gøre det mandag aften.

Efter et langt udspark fra Cameroun-keeperen Ondoa og en hurtig aflevering modtog Erik Choupo-Moting bolden alene med Hugo Lloris, og sendte den stensikkert i kassen.

Modsvaret fra Frankrig kom dog med det samme. Dimitri Payet havde spillet hele kampen uden at imponere specielt meget, men da bolden lå placeret for hans fødder ved et frisparksforsøg i det 90. minut slog han til. Udenom førnævnte Ondoa og ind i netmaskerne, og så var der jubel og nationalsang i Nantes.