EM

Skæbnekampen bliver en krig

Lørdagens naboopgør mellem Norge og Danmark bliver en krig, der afgøres i et slag på midtbanen, mener nordmændene.

TIPSBLADET.DK I OSLO

Christian Poulsen og William Kvist må hellere tage førstehjælpskassen med sig i flyet, når de fredag sætter kursen mod Oslo. For lørdag aften venter der en krig, når Norge og Danmark tørner sammen i årets hidtil klart vigtigste landskamo. En krig, som afgøres præcis, hvor Kvist og Poulsen huserer - på den centrale midtbane.

- Det er to nabolande, der mødes, og det bliver en krig. Dem, der vinder krigen, vinder kampen. Det kan meget vel blive på midtbanen, det afgørende slag slås og kampen bliver afgjort, siger en af Norges tre centrale midtbanespillere, Bjørn Helge Riise, til tipsbladet.dk.

Sheffield United-spilleren Riise, der er lillebror til den mere kendte venstre back, John Arne Riise, vil efter al sandsynlighed indtage pladsen på den højre side af Norges centale midtbane, når slaget skal slå lørdag aften. I midten vil Stabæks Henning Hauger starte, mens Christian Grindheim fra Heerenveen tager pladsen på den venstre side af den centrale midtbane. Grindheim er helt enig med Bjørn Helge Riise i, at de tre nordmænds slag mod de to danskere, Kvist og Poulsen, kan blive altafgørende for kampens udfald.

Læs også: Riise: Ingen danskere på Norges hold

- De fleste kampe bliver afgjort på midtbanen. Vi satser på at vinde midtbaneslaget, og vi vil gøre alt for at vinde den krig. Men forhåbentlig gør forsvaret og angriberne det også godt, siger han.

Norges sandsynlige startopstilling ser i øvrigt ud som følger: Rune Almenning Jarstein - Espen Ruud, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler, John Arne Riise - Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen - Mohammed "Moa" Abdellaoue.