Generelle

Er Utaka for god til SAS Ligaen?

Peter Utaka har scoret ni mål i 12 kampe i efteråret og ligner et godt bud på en kommende SAS Ligatopscorer. Medmindre han bliver solgt til vinter.

Peter Utaka scorer og scorer for tiden, og det er blevet til ni mål i efterårets første 12 kampe. Blandt de imponerede iagttagere er Canal9's fodboldekspert Morten Bisgaard.

- Som jeg ser det, er han for god til SAS Ligaen. Allerede ved hans første træning i OB kunne man se, at han kan noget specielt. Han er både teknisk stærk og fysisk stærk, og så er han lynende intelligent. Han opfanger situationerne lynhurtigt, og så er han er en fantastisk afslutter, der sjældent brænder store chancer, siger Morten Bisgaard til tipsbladet.dk.

Utakas gennembrud på Fyn er kommet i år 2009 efter en længere tilvænningsperiode i efteråret 2008. I dag er han vellidt i truppen, selvom han stadig har noget at lære.

LÆS OGSÅ: OB skal lære klokken at kende

- Utaka er tit glad, og han fester jo igennem med de andre afrikanske spillere. Det skaber noget kolorit i truppen, men de skal også holdes i ørerne, så de husker at opretholde disciplinen i truppen. Det lærer man ikke fra den ene dag til den anden, men over længere perioder. Peter har været meget lærenem, og for det meste er han bare en glad dreng, siger OB-anfører Chris Sørensen, der er klar over, at Peter Utaka kan være fortid i Ådalen til vinter, når transfervinduet åbner.

- Vi er jo altid bange for at miste vores gode spillere, men klubben har tidligere været fantastisk til at have afløseren klar, hvis vi har solgt en profil. Det er jo en forretning, og man kan få et godt tilbud, sådan er det i fodboldverdenen. Hvis Peter fortsætter med at lave mål, bliver det svært at beholde ham, men jeg håber, at det kan lykkes at holde på ham i et år eller halvandet, så vi kan skabe nogle store resultater, siger Chris Sørensen.

LÆS OGSÅ: Utaka lignede hængt kat

LÆS MEGET MERE OM PETER UTAKAS STYRKER, SVAGHEDER OG MULIGHEDER FOR AT KOMME TIL UDLANDET TIL VINTER I TIPSBLADET UPDATE - PÅ GADEN TIRSDAG.

Tipsbladet udkommer hver tirsdag og fredag. Få Tipsbladet ind ad døren hver uge!