Generelle

International kamp mod homofobi

I dag starter et bredt samarbede for at komme homofobi i fodbold til livs.

The Justin Campaign starter i dag initiativet “Fodbold imod Homofobi” for at skabe opmærksomhed omkring kampen imod homofobi i fodbolden. Et initiativ som fodboldklubber såvel som forbund opfordres til at bakke op om initiativet.

Mærkedagen går ud på at forene klubber, spillere og fans ved at benytte fodbolden til at bringe befolkningsgrupper sammen imod had og diskrimination i verdens største sport. FARE (Football Against Racism in Europe), der arbejder sammen med UEFA for at bekæmpe racisme, homofobi og diskrimination i fodbolden, bakker samtidig op om det nye initiativ.

Medlem af Europaparlamentet, Ulrike Lunacek, der også er formand for LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender people) i Europaparlamentet, og som arbejder for lige rettigheder for denne gruppe, udtrykte glæde over, at FARE og The Justin Campaign tager problemet om homofobi i fodbolden op:

- Det er klart, at der i fodboldens verden er nogle homoseksuelle mænd, men meget få af dem er sprunget ud. Justin Fashanu var en af dem: En sort mand men også homoseksuel. Han kunne ikke leve sit liv til fulde og begik selvmord på grund af frygten, på grund af reaktionerne og på grund af fordommene. Det er derfor, at det er så vigtigt at bekæmpe frygten, at være åben, at bryde overfladen og at bryde stilheden.

Jason Hall, der er direktør for The Justin Campaign, siger:

- Det er vigtigt at alle befolkningsgrupper, der er påvirket af fordomme og diskrimination, slår sig sammen for at bekæmpe hadet.

The Justin Campaign påpeger, at for effektivt at bekæmpe homofobi i fodbold må alle, der er involveret i fodbold, danne fælles front for at få budskabet igennem til de, der kommer med homofobiske udtalelser og udøver homofobiske handlinger.

Spillerforeningen bakker op om initiativet og promoverer kampagnen ved at benytte logoet på hjemmesiden samt i medlemsbladet Indersiden. Desuden er spillernes egen forening i dialog med forskellige interesseorganisationer om bekæmpelsen af homofobi i fodbolden.

Spillerforeningen opfordrer klubber samt DBU til at bakke op om initiativet.