Generelle

Kim Christensen er fanhelt på trods af stolpetrick

IFK Göteborgs fans står bag den danske målmand Kim Christensen. Han fortjener at måtte snyde lidt, med alle de kanonkampe, han har spillet.

Tipsbladet i Göteborg

Kim Christensen kan i morgen blive svensk mester med IFK Göteborg.

Det kræver intet mindre end en sejr over førerholdet fra hovedstaden, AIK Stockholm, og den danske målmand kan hjælpe holdet godt på vej ved at holde buret rent.

For lidt over en måned siden var Kim Christensens navn i de svenske medier på grund af det stolpetrick, han benyttede. Ved at sparke lidt til stolperne, gjorde han målet mindre.

Det svenske fodboldforbund kiggede på sagen, men da dommeren ikke gav gult kort for det under kampen, slap Kim Christensen efterfølgende for straf. Og det var den retfærdige afgørelse, mener IFK Göteborgs fans.

- Det er helt retfærdigt, at han ikke fik straf for sit stolpetrick. Selvfølgelig er det ligesom et indstuderet fusk, men samtidig ser du, at stort set alle Allsvenskan-målmænd, på nær en to-tre stykker, de gør præcis den samme ting. Og de to-tre stykker, som sagde at de ikka havde gjort det, løg. Alle har gjort det, siger IFK Göteborg-fan Jesper Aarøe til tipsbladet.dk.

- Ikke at det bliver mere ok af det, men det er det samme som spillere, der trækker i trøjen Det er også svært , når det er en spiller i blå og hvidt. De gør jo alting ret. Havde det været en spiller fra AIK, havde det været en anden ting. Så havde man jo håbet på livstidsudelukkelse. Sådan fungere det det jo, griner Jesper Aarøe.

- Nej, man skal ikke tage nogen som helst ære fra hans sæson, selvom han har fusket med målstoplerne. Det har han næsten fortjent at måtte gøre med alle de kanonmatcher, han har gjort.

Han er en af flere hundrede IFK Göteborg-supportere i alle aldre, som i formiddag var mødt op på træningsanlægget Kamratgården i Göteborg for at hylde holdet og ønske heltene held og lykke inden morgendagens brag.

Og ligesom så mange andre IFK Göteborg-supportere, så er Jesper Aarøe meget begejstret for den danske målmand.

- Man var spektisk inden forrige sæson, da Kim kom til klubben. Man havde jo Bengt Andersson, og han har stået højest af alle spillere hos IFK. Han har været en rigtig klippe.

- Det havde ligesom ikke spillet nogen rolle, om Iker Casillas eller Gianluigi Buffon havde taget over. Man havde stadig været skeptisk over for hans afløser, for Bengt Andersson var en helt i alles hjerte. 

- Men Kim Christensen har vist, at han kan leve op til Bengt Andersson og fylde hans handsker ud. Desuden har han faktisk gjort det bedre. Han har haft en utrolig sæson.  Han har en grumt stor andel i, at vi er, hvor vi er nu.