• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

Morten Olsen: Hjulmand-rygter er indlysende

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Det giver rigtig god mening, at Kasper Hjulmand er et trænernavn, som sættes i forbindelse med AFC Ajax, mener Danmarks tidligere landstræner, Morten Olsen.

Af Jacob Quvang

Kasper Hjulmand er i øjeblikket på blokken hos den hollandske storklub AFC Ajax, som netop har afsluttet en skuffende sæson med at blive nummer tre i Æresdivisionen.

Dermed står næste sæson end ikke på Champions League, hvilket ellers plejer at være et godt udstillingsvindue for de mange spirende Ajax-talenter, som klubben ellers har en rig tradition for at sælge dyrt. 

Den skuffende sæson kan ende med et skifte på trænerposten, og her meldes danskeren som et varmt bud sammen med norske Kjetil Knutsen samt John Heitinga, som for nylig kørte sæsonen færdig for klubben, efter han tog vikartjansen tilbage i januar.

Det er indlysende, at Kasper Hjulmands navn bliver bragt i den pulje, mener Danmarks tidligere landstræner Morten Olsen. Den i dag 73-årige dansker var cheftræner i Ajax i et halvandet år fra 1997 til slutningen af 1998, og han kender naturligvis klubben utrolig godt.

- Det er en klub med en vis spillefilosofi, som selvfølgelig ændrer sig henad vejen. Men de går jo efter de trænere, som har den tankegang omkring spillet. Det kan være mange forskellige ting, men det handler om at være dominerende og derigennem vinde mesterskaber og fodboldkampe.

- De har også en fanskare, som er på de der 50.-60.000 til hver eneste kamp. Så de kommer ind i sådan et teater, hvor de forventer, at man ikke kun vinder, men også måden man vinder på. Det gør ikke jobbet nemmere, men for mange der har den tankegang omkring fodbold, så er det et fantastisk sted at være, fordi man kræver det. Men det er også et svært sted, fordi man netop kræver det.

- Det er jo noget, som jeg i hvert fald ser, at Kasper har. Derfor synes jeg også, at det er indlysende, at hvis man søger en ny træner, så er Kaspers navn deriblandt. På grund af hans resultater, men også på grund af måden han ser fodbold på.

- Ellers kommer du ikke til Ajax. De store klubber scouter jo trænere som spillere nu om stunder, fortæller Morten Olsen til Tipsbladet.

Han vil ikke svare på, om det er skridt op for Kasper Hjulmands karriere eller ej, såfremt han får jobbet i Ajax. Det skyldes blandt andet, at man ikke kan sammenligne et landstrænerjob med et klubjob. 

Det er to vidt forskellige jobs, mener Morten Olsen. Når du har et klubjob står du i spidsen for et hold i masser af kampe, og det er omvendt for et landstrænerjob, selv om der er kommet en del flere betydende landskampe nu i form af Nations League, end da Morten Olsen selv stod i spidsen for landsholdet.

Han kan dog konstatere, at man som landstræner har mindre tid på træningsbanen.

- Landstrænerjobbet har ændret sig ved at der er flere kampe, men at der er mindre tid til at komme på træningsbanen. Det bliver reduceret på grund af klubbernes interesse. Så det er to vidt forskellige jobs.

DBU's fodbolddirektør Peter Møller blev tidligere onsdag spurgt ind til rygterne, og det tog han med ro.

- Det er meget velfortjent at Kasper i følge hollandske medie er eftertragtet i Ajax. Vi har dog en aftale med Hjulmand, og ikke mindst et arbejde foran os, med at kvalificere landsholdet til endnu en slutrunde. Det er det vi har fokus på, sagde fodbolddirektøren til Tipsbladet.

Kasper Hjulmands kontrakt løber til efter EM-slutrunden i Tyskland næste år.