Generelle

Olsen: Spillere skal have lov at træde ved siden af

Morten Olsen mener i kølvandet på John Terry-skandalen i England, at fodboldspillere skal være rollemodeller, men samtidig have lov til at træde ved siden af.

Også landstræner Morten Olsen følger med i sagen omkring John Terrys sidespring i England. Olsen følger måske ikke så meget med i de enkelte slibrige detaljer i sex-sagen, men mere sagen som helhed og om, hvordan spillere bør opføre sig uden for banen.

Kan en engelsk landsholdsanfører tillade sig at opføre sig som han gør, og generelt er der mange aspekter ved Terry-sagen, der interesserer Morten Olsen.

- Man kan ikke generalisere en Terry-sag. Der kan være indlysende tilfælde, hvor alle kan se, at det her er forkert, men det er internt på holdet, at man skal træffe en beslutning om, hvorvidt dette er forkert, siger Morten Olsen til sporten.dk.

Olsen fortæller også om det at være rollemodel som fodboldspiller.

- Man skal som anfører og landsholdsspiller i det hele taget være rollemodel til en vis grænse. Men vi lever i en verden, hvor den slags mennesker bliver jaget, alle har i dag en mobiltelefon, så hvis det ligner noget, der kunne være interessant, bliver der taget et billede. Det må også være sådan, at disse sportsfolk skal kunne leve uden for deres eget hjem uden at blive forstyrret, men det kan de efterhånden ikke. Så kan man jo så spørge, hvor skal grænsen trækkes? Det er en balance, for når man er landsholdsspiller, skal man være rollemodel, men på den anden side er der et privat menneske, som skal have lov til at leve, siger Morten Olsen.

På landsholdet går han op i at uddanne sportsfolk, der samtidig skal have lov at være mennesker, og landstræneren mener også, at medierne må tage en del af ansvaret for det, at spillerne tit bliver udstillet.

- Lad os tage et eksempel som Bendtner. Hvis Bendtner henter fire øl, er det ikke sikkert, at han har drukket alle fire. Men der er et moment, hvor han henter øl, og så bliver momentet brugt mod personen, og det skal man jo være bevidst om. Der er også momentet, hvor Leon Andreasen går på diskotek, og alle vil slås med ham, for så bliver de også vigtige. Så kan man sige, at spillerne skal lade være med at gå ud, de skal drikke øl derhjemme i deres eget køkken, men ærlig talt kan vi forlange det af vores unge mennesker? Det tror jeg ikke, siger Morten Olsen.