Generelle

Platini afviser brug af video

Brug af videoteknologi i moderne fodbold bliver ikke det næste tiltag for at sikre retfærdigt dømte fodboldkampe i fremtiden, understreger Platini.

Efter Thierry Henrys kontroversielle "håndboldtrick" i VM-kvalifikationskampen mellem Frankrig og Irland har flere parter ytret ønske om at indføre videoteknologi i professionel fodbold, så man kan komme fremtidige dommerfejl til livs. Men det afvises nu af UEFA's præsident, Michel Platini. I stedet vil Platini indføre de to ekstra dommere, som man kender det fra Europa League.

- En ekstra dommer bag målet ville have set Henry hånd på bolden. Videoteknologi på banen? Det er en dårlig løsning. Vi snakker store kampe, og kan det virkelig tænkes, at vi kan have 20 kameraer rundt om banen i en kamp mellem Andorra og Færøerne?, spørger Platini retorisk ifølge L'Equipe.

I USA har man for flere år siden indført videoteknologi i NFL. Det betyder, at dommerne kan se en given situation flere gange i langsom gengivelse fra flere vinkler, for så at træffe den korrekte beslutning.