• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Schmeichel om tragedie: Det giver ar på sjælen

Foto: Viaplay

Kasper Schmeichel glemmer aldrig, at han så Leicesters ejer styrte i døden med sin helikopter for fem år siden.

Af Ole Hoffskov

I oktober 2018 udspillede der sig en vaskeægte tragedie lige for øjnene af Kasper Schmeichel.

Målmanden, som på det tidspunkt var i Leicester City, kunne fra første parket se en helikopter med klubbens thailandske ejer Ichai Srivaddhanaprabha styrte ned, og han døde af sine kvæstelser. Det er et chok, Kasper Schmeichel aldrig nogensinde kommer sig over, og som blandt andet har haft den konsekvens, at han ikke længere vil flyve med helikopter. 

Det fortæller den danske landsholdsmålmand om i Viaplay-programmet All Exclusive, hvor Casper Christensen og Mikael Bertelsen er på besøg hos Kasper Schmeichel i Nice. Et program, som Tipsbladet har fået lov at smugkigge. 

- Det er sådan noget, der sætter ar på sjælen, siger Kasper Schmeichel og fortsætter:

- Jeg stod på banen, da han lettede, og jeg havde set det 100 gange før. Jeg stod og kiggede på det med en af hans assistenter og sagde "der er et eller andet galt. Sådan plejer den ikke at gøre". Så begyndte helikopteren at dreje rundt i luften, og så var det hurtigt tydeligt, at noget var galt.

- Mit første instinkt var at løbe over til det. Jeg kom løbende og skrigende ud, og jeg kunne høre noget lande meget hårdt. Da jeg kom rundt om hjørnet, kunne jeg se flammerne. Jeg nåede helt hen til forruden af helikopteren og kunne kigge ind, men så var der en vagt, der hev fat i mig og tog mig væk. 

- Jeg kan huske, at jeg havde en klarhed i mit hoved og tænkte, at der ikke er nogen, der kan overleve det der. Det er rimelig grusomme billeder, der sidder på nethinden. Tre måneder tidligere sad jeg i den samme helikopter. Han havde lånt den til Andreas Christensen og mig, fordi vi skulle nå tilbage til København.

Kasper Schmeichel nævner episoden med den thailandske rigmand i forlængelse af en snak om Christian Eriksens hjertestop i EM-kampen mod Finland - en frygtelig hændelse, som målmanden ligeledes var vidne til på nærmeste hold. Heldigvis endte det godt for Christian Eriksen - det gjorde det ikke for IIchai Srivaddhanaprabha, der blev 60 år. 

Du kan se All Exclusive med Kasper Schmeichel på Viaplay torsdag den 1. juni og samme dag på TV 3 klokken 20.00. 


Foto: Viaplay