• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Nedturen fortsætter: Saver Marrony midt over

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Det blev aldrig nogen succes i FC Midtjylland, og det ligner heller ikke ligefrem, at opholdet i Brasilien udvikler sig i nogen positiv retning.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Den brasilianske angriber Marrony blev bragt til FC Midtjylland i dyre domme sidste sommer.

Men det store prisskilt formåede han aldrig at leve op til i Danmark, hvorfor FC Midtjylland sendte ham afsted på en lejeaftale til Fluminense i hjemlandet Brasilien frem til næste sommer.

Nul gange er Marrony startet på banen for Fluminense, og ej heller er det lykkedes ham at komme på måltavlen for sin nye klub. Nøjagtigt som facit også var efter hans første sæson i FCM.

Det er blevet til sporadiske indhop i Brasilien for den 23-årige angriber, hvoraf det seneste kom i 0-3-nederlaget til Corinthians i pokalturneringen i midtugen. Marronys præstationer høster ikke ligefrem roser i det fodboldgale land, hvor han bliver savet midtover.

- Jeg vil ikke være den slyngel, som siger, at det hele er forkert. Jeg tror, at Flu [Fluminense, red.] begik en fejl med deres indkøb. Melo [Felipe, red.], Wellington og Marrony bør slet ikke være en del af holdet. Der har været gode øjeblikke i løbet af sæsonen, og Diniz' [cheftræneren, red.] arbejde skal fortsætte, skriver den brasilianske journalist Luis Felipe Freitas, der arbejder på TNT Sports i Brasilien.

Efter nederlaget til Corinthians, som også betød et farvel til pokalturneringen, fik Marrony lov til at sidde på bænken i alle 90 minutter i den efterfølgende ligakamp mod Flamengo.

Fluminense har en købsoption indbygget i aftalen med Marrony, men hvis ikke han begynder at lave mål, så skal angriberen formentlig retur til FCM, når denne sæson slutter.

Marrony kom til dansk fodbold sidste sommer for angiveligt tæt på 33 millioner kroner fra Atlético-MG i hjemlandet. Det var også hos dem, at han senest scorede et mål, hvilket er ved at være halvandet år siden.

FC Midtjylland har papirer på Marrony frem til sommeren 2026.