Foto: Getty Images
Generelle

UEFA-repræsentant: De nationale ligaer har førsteprioritet

EM, Champions League og Europa League må vente til senere ifølge Lars-Christer Olsson.

Præsidenten for de største europæiske ligaer, Lars-Christer Olsson, har meldt ud, at de nationale ligaer skal færdigspilles.

UEFA afholder tirsdag en videokonference med medlemslandene angående den kritiske situation i fodboldverden, hvor størstedelen af de europæiske ligaer er midlertidigt suspenderet på grund af coronavirus.

De seneste dage har der været mange rygter om planerne for indeværende sæson, men ifølge Olsson er der ingen tvivl om, hvad der skal stå øverst på dagsordenen.

- Førsteprioriteten bør være at afslutte den igangværende sæson. Ellers ved vi ikke, hvilke klubber der skal spille i de europæiske klubturneringer i næste sæson, siger Olsson til BT Sport og Sky Sports ifølge The Sun.

Læs også:Medie: EM bliver udskudt

I Storbritannien har rygterne også gået på, at Premier League i år burde aflyses, og Liverpool skulle fratages sin mesterskabstitel.

Denne løsning møder ikke opbakning hos Olsson, der ligefrem varsler med økonomiske sanktioner imod disse tiltag.

- Nogle lande har meldt ud, at hvis man stopper midt i en sæson, så kan man hverken kåre en titelvinder, nedrykkere eller oprykkere. Der vil muligvis være en økonomisk straf, hvis en liga vælger at gøre det, da antallet af kampe er meget vigtige for kontrakter med tv-udbyderne.

På tirsdagens videokonference skal UEFA og medlemslandene også drøfte hele situationen om sommerens EM, som blandt andet skal spilles på dansk grund.

Seneste rygter om det forestående EM er, at det bliver udskudt til en senere dato i år.

Læs også:UEFA dropper sommerens hotelbookninger i København

Læs også:Folk mangler fodbold: Football Manager slår rekord

Læs også:Engelsk klubboss: Vitalt at ligaerne spilles færdigt

Læs også:Mads Øland om EM-udsættelse: Hører mange tale om det