Generelle

Uruguay klar som de sidste

Uruguay blev som sidste nation klar til VM i Sydafrika efter 1-1 hjemme mod Costa Rica i play off-kampen. Slagsmål mellem Costa Rica-spillere og et kamerahold.

VM kan glæde sig over tilstedeværelsen af endnu et par verdensstjerner i form Diego Forlán og Luis Suarez. Deres Uruguay kvalificerede sig nemlig sent i nat, dansk tid, som sidste nation til VM.

Måden var ikke den mest spektakulære eller sikre, idet Uruguay kun fik uafgjort 1-1 hjemme i Montevideo mod Costa Rica. Men det var nok, da første kamp var endt med uruguayansk 1-0-sejr.

- Det var meget hårdt. Kampen her var et spejlbillede for hele play off-dysten. Jeg er meget lykkelig. Heldigvis klarede vi det, på trods af måde vi klarede det. Der er meget, som skal forbedres. Det skal vi gøre, og vi har VM til at bevise det. Jeg er mest lykkelig for børnene (I Uruguay, red.). Dem, som er yngre end otte år har aldrig set Uruguay ved et VM, og nu kan de opleve det, sagde landstræner Oscar Tabarez.

Uruguay har ellers stolte VM-traditioner og har vundet turneringen to gange før

Anfører Diego Lugano vad skuffet over, Uruguay kom med på så yderligt et mandat. Det var nu tredje gang i træk, at Uruguay måtte gennem play offs. Det er før blevet til både samlet sejr, og samlet nederlag, til Australien.

- Jeg er glad for, at vi kvalificerede os, men ikke for måde, vi gjorde det på. Det er utroligt, at vi skal lide på den her måde, lød det fra Fenerbahce-spilleren.

Kampen blev i øvrigt skæmmet af noget så sjældent som et slagsmål mellem Costa Ricas spillere og et uruguayansk tv-hold, hvilet afbrød forestillingen i fem minutter undervejs.

En episode, som Costa Ricas landstræner Rene Simoes langt fra var tilfreds med, da han mente, at det var en bevidst handling fra tv-holdets side for at forstyrre Costa Rica-spillernes koncentration.