Generelle

Van Gaal byder sig til i Ajax

Ifølge den hollandske avis Algemeen Dagblaad tilbød Louis van Gaal for et par uger siden Ajax’ bestyrelsesformand Uri Coronel at overtage ansvaret som generaldirektør.

Redaktøren af det hollandske fodboldmagasin Voetball International, Johan Derksen, kunne i går på hollandsk fjernsyn fortælle, at den snart afgående Bayern-træner Louis van Gaal har tilbudt at overtage direktørposten i Ajax Amsterdam. Mens den nuværende cheftræner Frank de Boer, der har spillet under Van Gaal, trods tilbuddet vil fortsætte i sin stilling.

I samme ombæring skulle den tidligere FC Porto-træner Co Adriaanse overtage chefrollen for ungdomsarbejdet i klubben. Både Adriaanse og Van Gaal har været trænere i AZ.

Van Gaal var  i 2004 sportsdirektør i klubben og fortalte i december, at et nyt partnerskab med Ajax ikke kunne udelukkes.

Chancen for at se Van Gaal i direktørstolen synes dog på dette tidspunkt ikke ret stor. Således bliver der i disse dage forhandlet hårdt om em strukturel ombygning i traditionsklubben, hvor Johan Cruyff ønsker komme af med flere personer i klubbens ledelse.

Cruyff ønsker, at koryfæer som Dennis Bergkamp og Wim Jonk skal ansættes i fremtrædende tekniske roller. Ydermere synes bestyrelsesformand Uri Coronel at hænge i en tynd tråd inden bestyrelsesmødet næste onsdag.

Det er ikke en ukendt sag, at Van Gaal og Johan Cruyff har svært ved at enes. Rik van den Boog er i øjeblikket i bessidelse af direktørposten.