Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Åge Hareide er i coronakarantæne: Mange har det meget værre

Danmarks landstræner (lidt endnu) er i karantæne hjemme i Norge, og det står samtidig klart, at han ikke skal træne landsholdet til EM. I det store billede er hans problemer dog små, siger han.

Coronavirussens spredning bringer ikke andet end dårligdom med sig. Åge Hareide har eksempelvis ikke været uden for sit hus i snart to uger, fortæller han til Ekstra Bladet, og nu får han frataget muligheden for at stå i spidsen for landsholdet til EM på hjemmebane.

Det står klart, efter UEFA tidligere i dag udskød slutrunden til 2021. Til den tid har Hareide overladt landstrænerjobbet til Kasper Hjulmand. Men selv om han havde glædet sig, skal man ikke have ondt af ham.

Læs også:DBU bekræfter: Åge Hareide skal ikke træne Danmark ved EM

- Det er selvfølgelig ærgerligt at miste et slutspil og en kæmpe fodboldfest i Danmark. Men der er tale om en helt særlig situation, hvor mange mennesker har det meget værre. Mennesker, der er syge, mennesker, der dør, mennesker, der mister deres arbejde. Det er de samfundsmæssige konsekvenser, der er i centrum her – og ikke kun de personlige, siger Åge Hareide til DBU's hjemmeside.

Til gengæld får han snart mulighed for at gå udenfor. Det har han ikke været i næsten to uger.

Læs også:Åge Hareide bekræfter: EM bliver uden mig

- Jeg rejste hjem til Norge via Danmark, men havde været både i Amsterdam og Leicester. Da jeg havde været i andre lande i Europa, er reglerne i Norge, at jeg skulle i karantæne. Den har jeg naturligvis overholdt til punkt og prikke, siger Hareide til Ekstra Bladet.

- Min karantæne udløber på torsdag, hvor jeg igen kan komme udenfor. Og det glæder jeg mig til,

Landstrænerens kontrakt med DBU udløber den 31. juli. Han har formentlig stået i spidsen for sin sidste landskamp, da DBU forventer, at landskampene mod Norge og Sverige i juni bliver aflyst. Martskampene mod Færøerne og England er allerede aflyst.

Læs også:DBU-boss bekræfter: Jeg tror, landskampe mod Norge og Sverige aflyses

Læs også:Ingen garanti til EM-fans med billetter: Jeg kan ikke svare på det

Læs også:DBU slår fast: Hvis vi kan og vil, får København stadig sine EM-kampe