Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

DBU bekræfter: Åge Hareide skal ikke træne Danmark ved EM

Åge Hareide stopper, når hans kontrakt med DBU udløber til sommer. Han kommer dermed ikke til at stå i spidsen for landsholdet ved EM i 2021.

Hvis der var nogen, der havde glædet sig til EM til sommer, var det Åge Hareide. Allerede før Danmark havde sikret sin deltagelse i slutrunden, talte han om muligheden for at stå i spidsen for landsholdet under hjemmekampene i Parken.

Nu er den drøm brast.

Mens Hareide selv tidligere på dagen sagde, at han ikke regner med, at han skal med til EM, bekræfter DBU nu den udlægning.

Læs også:Åge Hareide bekræfter: EM bliver uden mig

- Vi står med en kæmpe krise i både Danmark og mange andre lande i verden. Og nu står vi i en situation, hvor EM udskydes – og hvor Åge Hareide dermed ikke kan føre holdet med til slutrunden. Det er vi rigtigt kede af, da vi havde håbet på, at Åge kunne slutte af med manér ved sommerens slutrunde, siger fodbolddirektør Peter Møller i en pressemeddelelse.

Danmarks landskampe mod Færøerne og England i marts er blevet aflyst, og DBU-formand Jesper Møller forventer, at samme skæbne overgår junikampene mod Sverige og Norge.

Læs også:DBU slår fast: Hvis vi kan og vil, får København stadig sine EM-kampe

Holder det stik, har Åge Hareide stået på sidelinjen til sin sidste landskamp for Danmark. Dermed sluttede han af på toppen: 1-1-kampe i Dublin, hvor landsholdet kvalificerede sig til EM-slutrunden.

Det betyder samtidig, at Hareide kan se tilbage på en stime af 34 landskampe uden nederlag. I hvert fald i ordinær tid. Danmark tabte som bekendt VM-ottendedelsfinalen til Kroatien på straffespark. Derudover tabte Danmark den såkaldte vikarlandskamp, men da stod Hareide ikke i spidsen for holdet.

Nordmanden havde ansvaret for landsholdet i 42 kampe. Danmark tabte kun tre i ordinær tid.

Læs også:DBU-boss bekræfter: Jeg tror, landskampe mod Norge og Sverige aflyses

Læs også:Ingen garanti til EM-fans med billetter: Jeg kan ikke svare på det

Læs også:DIF bakker op om udsættelse af EM: Noget af en mavepuster