Foto: Catherine Ivill
Landshold

Godt dansk nyt? Frankrig må bruge tredjemålmand

West Ham-reserven Alphonse Areola vogter Frankrigs mål søndag aften mod Danmark.

Det franske fodboldlandshold kommer til at benytte sig af sin tredjemålmand søndag aften, når holdet gæster Parken i København i den sidste Nations League-gruppekamp.

Det fortæller Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, på et pressemøde i den danske nationalarena.

Han må se bort fra førstemålmand og landsholdsanfører Hugo Lloris samt den stærke Milan-keeper Mike Maignan, der normalt er andenmålmand for Frankrig. Derfor står Alphonse Areola mod Danmark.

- Alphonse Areola kommer til at starte inde.

- Jeg kan godt leve med, at han ikke spiller alle kampe i sin klub, for hver gang han spiller, præsterer han rigtig godt. Så når han får chancen, leverer han. Han er med på holdet, fordi han har stor kvalitet, siger Didier Deschamps.

Landstræneren henviser til, at Areola er reservemålmand i Premier League-klubben West Ham, hvor han står bag 37-årige Lukasz Fabianski.

Areola har dog spillet fem kampe i løbet af denne sæson, blandt andet i West Hams to kampe mod Viborg i Conference League-kvalifikationen og Conference League-gruppekampen ude mod Silkeborg i sidste uge.

29-årige Areola kom ind til sin fjerde landskamp i torsdags, da han erstattede en skadet Mike Maignan. Forsvarsspilleren Raphaël Varane er helt tryg ved holdets tredjemålmand.

- Han er en meget, meget rolig målmand, og han er med, fordi han har store kvaliteter. Så vi stoler på ham, og vi ved, at han er klar til at spille, siger forsvarsstjernen.

Foruden udfordringer på målmandsposten er Frankrig ramt af over et dusin afbud til søndagens kamp.

Derfor forventer Didier Deschamps en svær kamp i Parken.

- Vi skal spille mod et stærkt dansk kollektiv, der tit spiller med stor aggressivitet. Danmark kæmper for at kvalificere sig til Final 4 og har gjort det godt.

- Men det er en kamp, som vi ikke har råd til at tabe, siger Deschamps.

Han henviser formentlig til, at verdensmestrene i tilfælde af pointtab i Parken risikerer at rykke ned, hvis Østrig samtidig vinder over Kroatien.

/ritzau/