Holland dummer sig i Bulgarien

Bulgarien sikrede sig her til aften en 2-0 sejr over Holland.

Hollands nederlag på 2-0 i Bulgarien sender hollænderne ned på en fjerdeplads i VM-kvalifikationens gruppe A.

Bulgarien chok-startede kampen, da de efter blot fem minutter bragte sig foran 1-0. En fejl i forsvaret bliver intelligent udnyttet af Spas Delev, der holder hovedet koldt og ruller bolden i nettet på tæt hold.

Holland kom aldrig rigtig ind i opgøret og et kvarter efter var samme Delev på pletten igen. Georgi Kostadinov lægger bolden til Spas Delev, som på kanten af feltet banker bolden ind i højre side af målet.

Kort før pausen kom Holland frem til deres første egentlige chance, da Bas Dost opsamlede bolden inde i feltet og bragede et skud afsted, der akkurat gik et knurhår forbi højre stolpe.

Holland valgte at starte med det 17-årige Ajax-talent Matthijs De Ligt. Han havde dog en forfærdelig første havleg, hvor han var stærkt indblandet i Bulgariens to mål. Derfor blev han også hevet ud i pausen, hvilket symboliserede hans forfærdelige indsats.

I anden halvleg formåede Holland aldrig rigtigt at lægge pres på bulgarerne, og da de ikke behøvede at komme frem på banen, så sluttede anden halvleg, som den startede 2-0.

Resultatet betyder, at Bulgarien kravler op på en tredjeplads i gruppen, som føres af Frankrig. Sverige indtager andenpladsen efter deres sejr over Hviderusland tidligere på dagen.