Foto: Getty Images
Landshold

Spanier med Barcelona-fortid bliver fysisk træner for landsholdet

36-årige Ismael Camenforte López skal fremover være fysisk træner for det danske fodboldlandshold.

Kasper Hjulmand, der så småt er begyndt på sit job som dansk landstræner, er også godt i gang med at få styr på sin stab.

Fredag kunne DBU fortælle, at Lars Høgh fortsætter som målmandstræner, mens Ebbe Sand bliver angrebstræner. Nu oplyses det, at Ismael Camenforte López bliver fysisk træner for det danske landshold.

Læs også:Parken kan komme i spil til flere EM-kampe: Telefonen er åben

- Ismael har en god baggrund og har været ansat nogle interessante steder, der gør ham til en kapacitet for os at hente. Han kender til den integrerede model, hvor det handler om for den fysiske træner at have det rigtige mindset, så det fysiske aspekt af spillernes træning bliver integrereret naturligt i den øvrige træning i forhold til taktik og andre elementer. Det er vigtigt for mig, siger Hjulmand til DBU's hjemmeside.

Kasper Hjulmand har fået López anbefalet af U21-landstræner Albert Capellas, der har en fælles fortid i FC Barcelona med den fysiske træner.

Læs også:46 Superliga-sommersalg: Kæmpe profiler på affyringsrampen

For Danmark kommer López til at have fokus på det såkaldte load management.

- Ismael skal i samarbejde med vores sundhedsstab have fokus på load management, hvor det handler om, at vi i tæt samarbejde med klubberne udveksler mere data om spillerne, så vi ved mere og kan aflevere dem tilbage til klubberne i god stand. Vores fokus er, at spillerne skal kunne toppe på de rigtige tidspunkter, og vi skal vide meget mere om, hvordan de står før og efter landsholdssamlinger.

Ismael Camenforte López har siden 2018 været fysisk træner i New York City FC.

Læs også:Landstræner forlænger i Sverige: Jeg har verdens bedste job

Læs også:Officielt: Ebbe Sand får nyt job i DBU

Læs også:Lars Høgh fortsætter på landsholdet under Kasper Hjulmand