• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Jacob Quvang

Her smadrer Kamaldeen Mbappe, Messi og Neymar

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Den tidligere FC Nordsjælland-stjerne har fået en fremragende start på livet i fransk fodbold.

Af Jacob Quvang

Kamaldeen Sulemana satte i sommer transferrekord i Superligaen ved at blive det største salg fra en dansk klub nogensinde, og han har da også fået en stærk start på karrieren i Rennes. 

I dansk fodbold blev Kamaldeen særlig kendt for sin utrolige fart og sin evne til at sætte sine modstandere. Dette er også egenskaber, som han har taget med sig til fransk fodbold. 

Der er faktisk ingen, der overgår ham på det punkt i hele ligaen, og det er selv om hans konkurrenter er blandt andre Kylian Mbappé, Lionel Messi og Neymar. 

Ifølge tal fra hjemmesiden fbref.com, er Kamaldeen den spiller, som har driblet forbi flest modstandere efter sæsonens første 11 kampe. 

36 gange har ghaneseren driblet forbi en modspiller, og det er tre mere end Kylian Mbappé og Téji Savanier, som er på en delt andenplads. 

Hverken Lionel Messi eller Neymar er at finde i top ti, men dette hænger utvivlsomt også sammen med, at begge har døjet med skader, hvorfor de ikke har haft lige så mange kampe til at hæve deres tal. 

Af andre store profiler på listen er de to Lyon-spillere Houssem Aouar og Lucas Paquetá, som Brøndby-spillerne kun kender alt for godt. 

Statistiksiden WhoScored.com skriver desuden, at Kamaldeen Sulemana er den spiller i de fem største europæiske ligaer, som er yngre end 21 år, der har gennemført flest driblinger.

Kamaldeen har i denne sæson scoret fire mål i 11 ligakampe for Rennes, der er placeret på en femteplads. Han er startet inde i de seneste fem ligakampe for klubben.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020