Arsenal fik den vitale sejr

Arsenal spillede sig til aften for alvor tilbage i mesterskabskampen, da holdet slog Liverpool 1-0.

Der var lagt op til en storkamp, da Arsenal og Liverpool her til aften tørnede sammen i en vigtig kamp om vitale point for begge hold. Arsenal kunne med en sejr spille sig solidt op i toppen i tabellen, mens Liverpool skulle bruge alle 3 point i kampen om de vigtige Champions League pladser.

Kampen blev samtidig et danskerduel, da både Bendtner og Agger var med fra start. De to havde kampen igennem intense og dramtiske dueller.

Første halvleg bød aldrig for alvor hverken på de helt store målchancer eller det polerede angrebsspil mange forventede. Bendtner havde en af halvlegens største chancer, men danskeren sparkede bolden over i en ellers fri position.

I anden halvleg kom der mere gang i begivenhederne, og det var Arsenal der tog teten fra start både chance- og spilmæssigt. Efter 63 minutter opstod en direkte danskerduel, da Bendtner på grænsen af feltet blev kantet af Agger. Dommeren vinkede afværgede til Arsenals appel for straffe, og præsenterede i stedet Bendtner for det gule kort. En kendelse, der ikke blev brokket meget over.

Hjemmeholdets forløsende scoring til 1-0 faldt efter 71 minutter. Efter et smukt angreb slog kantspilleren Tomas Rosicky et indlæg ind i hovedet på en total umarkeret Vassiriki Diaby, der sikkert headede bolden i nettet.

Liverpool fik tilkæmpet sig overtaget i kampen efter scoringen, men tættere på en Ryan Babels skud på overliggeren kom de ikke, og dermed er der nu hele otte point mellem klubberne på henholdvis 3- og 4. pladsen. Arsenal er nu for alvor med i mesterskabskampen igen.