• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mads Bye Marboe

Bekymret Thomas Frank: Det er forfærdeligt

Foto: Getty Images

Thomas Frank synes, der skal gøres noget.

Af Mads Bye Marboe

Ivan Toney har i øjeblikket en alvorlig bettingsag hængende over hovedet.

Brentford-stjernen er anklaget for 262 brud på bettingreglerne, og forleden kunne engelske medier fortælle, at Toney står til seks måneders karantæne, skulle han ende med at blive kendt skyldig.

I den forbindelse er kritikken haglet ned over angriberen - især på sociale medier - men Thomas Frank tager ham nu igen i forsvar.

- Se på den anden side: Ivan scorer og går på Instagram, og den racistiske opførsel, han bliver udsat for, er aldeles forfærdelig. Han modtager meget mere med en ond hensigt, end han selv står bag, og alligevel er det ham, der tager slagene. Det er utrolig hårdt, siger han til Daily Mail.

- Jeg håber, at debatten redder andre spillere i fremtiden. Reglerne er de rigtige, men får spillerne den rigtige uddannelse? Er vi alle sikre på, hvad der er tilladt og ikke tilladt?

- Jeg tænkte på reglerne og sagde til mig selv: "Jeg ved, at jeg ikke kan oddse, men hvad med min søn?" Jeg var ikke sikker. Er det tilladt for ham at oddse? Jeg ser mig selv som en relativt veluddannet person, og jeg vidste det ikke, så jeg sikrede mig, at jeg fik information om det.

Frank fortsætter kritikken.

- Hvis man udelukker Ivan fra fodbold i seks måneder, er det fodboldens ækvivalent til at sætte ham i fængsel i seks måneder. Det er, hvad han står over for. Vi bliver ikke uddannet lige så godt omkring bettingregler, som vi gør omkring racistisk opførsel.

Ivan Toney har lavet 17 mål i 26 kampe for Brentford i denne sæson.