Premier League

Ekstra politi til pokalbrag på sydkysten

Politiet er også klar, når St. Mary's bliver fyldt på lørdag, og Southampton og Portsmouth i FA Cup-regi tørner sammen i et sjældent lokalbrag på sydkysten.

Selv om Southampton efterhånden er gledet ned i League One ovenpå 27 års ubrudt ophold i den bedste engelske fodboldrække fra 1978 til 2005, så kan det nye stadion St. Mary's stadig blive fyldt, når anledningen er den rigtige.

Der var således 31.000 tilskuere til ligakampen 2. juledag mod Exeter, mens lige så mange var på plads i tirsdags, da Southampton slog MK Dons og sikrede sig plads i den mindste af pokalturneringerne, Johnstone's Paint Trophy. Og nu sørger lodtrækningen i FA Cup'en for, at der ikke vil være nogle tomme sæder på lørdag. For det er ærkerivalerne fra Portsmouth, der kommer på besøg til en sjælden udgave af South Coast Derby.

Selv om de to klubber kun har mødtes 35 gange tidligere i historie, så er følelserne store og med kun 25 kilometer mellem byerne er der virkelig lagt op til et lokalbrag, der godt kan blive for meget for de mest fanatiske. Derfor er der også indkaldt 260 ekstra politibetjente til opgøret.

- Vi håber alle, at ingen ødelægger dagen, men enhver der overtræder loven vil blive behandlet effektivt og efter bogen. Vi vil ikke acceptere opførsel, der står i vejen for flertallets fornøjelse ved denne begivenhed, siger politichef Matthew Greening således til lokale Daily Echo.

Men hvorfor er forskellene så store mellem de to klubber, hvorfor gik Southampton ned, hvorfor er de på vej op igen og hvorfor kan aktuelt kuldsejlede Potrsmouth ikke bruge rivalens metode til så meget?

Læs mere: Tipsbladet Indsigt har stor optakt til slaget om sydkysten.