Premier League

Faxe: Åben kamp på Emirates

Arsenals tidligere midtbanemand John Faxe Jensen kan ikke udpege en favorit i søndagens topopgør. Til gengæld mener han, at Arsenals pokalskuffelse kan blive et plus i den tætte topkamp.

John Faxe Jensen skiftede til Arsenal som nyslået Europamester i sommeren 1992 og spillede hele fire sæsoner for London-klubben, hvor han nåede 97 kampe i den bedste række. Og så scorede han et berømt mål, for tilhængerne havde længe håbet og efter to et halvt år lykkedes det på den sidste dag i 1994.

Så kom der gang i t-shirt trykken med legenden »I was there when John Jensen scored

I dag er Faxe blevet 44 år, og han følger stadig Arsenal.

Hvad synes du om Arsenals sæson hidtil?
- Den har været fantastisk. De er kommet endnu tættere på Chelsea og United og er helt klart et emne til mesterskabet. Og så har de også gjort det godt i Champions League, så det er bestemt godkendt indtil videre.

Hvordan går det i kampen på søndag?
- Det er jo fantastiske kampe, som man altid glæder sig til at se på tv eller live, og jeg tror, at det bliver underholdende. United er også på rette spor, og hullet op til Chelsea er blevet lukket. Så vinderen af kampen er også det hold, der for alvor kan tage kampen op med Chelsea i toppen, mens uafgjort vil betyde, at de begge fortsat er med i toppen. I min bog kan det bliver et, kryds eller to. Det er helt åbent.

Hvad bliver afgørende for kampen?
- Wayne Rooney er jo kommet i topform og har scoret en masse mål, så det er vigtigt, at Arsenal får stækket ham. Og så skal Fabregas helt op i det røde felt for Arsenal. For mig at se er det de to nøglespillere, selv om der godt nok er mange at vælge imellem på de to hold.

Hvem vinder mesterskabet?
- Jeg har så store forventninger til Arsenal, at jeg tror, at de kan snyde både Chelsea og United. De har fået mere rutine, og de har fået et godt hold på bølgelængde med de andre tophold. Og det siger jeg ikke kun, fordi jeg holder med Arsenal. Det mener jeg virkelig. Chelsea har godt nok et par kampe i hånden, men til gengæld er Arsenal ude af FA Cup'en, og selv om det var surt, så giver det mulighed for at hvile nogle spillere undervejs. Så måske bliver det minus til et plus i løbet af foråret.

Hvad betød kampene mod United, dengang du var Arsenal-spiller?
- Det var ikke sæsonens største brag, for Tottenham mod Arsenal er jo et af de største lokalopgør i hele verden. Det var fantastiske kampe at være med til som spiller, og for tilhængerne var det sæsonens to vigtigste kampe. Men i forhold til mig selv var kampene mod United selvfølgelig meget specielle, fordi min gode ven og gamle Brøndby-holdkammerat Peter Schmeichel stod nede i modstanderens mål. Man ville jo gerne have håneretten, men han fik desværre flest sejre.

Læs mere: Tipsbladet Indsigt har stor optakt med særlig fokus på Cesc Fabergas før braget mellem Arsenal og Manchester United.