Foto: Getty Images
La Liga

Martin Braithwaite skriver sig ind i eksklusiv klub af Barcelona-danskere

Kun en håndfuld danskere har været på kontrakt i FC Barcelona.

Man forstår, hvis danske Martin Braithwaite lige nu kniber sig i armen.

Danskeren er netop blevet præsenteret som ny mand i FC Barcelona og skal nu ikke "kun" nøjes med at spille et par kampe om året mod folk som Lionel Messi og Antoine Griezmann - nu skal han spille med dem hver eneste dag.

Sådan kan tingene gå hurtigt i den meget uforudsigelige fodboldverden, og Braithwaite skriver sig derfor ind i rækken af danskere, der har været på kontrakt i FC Barcelona.

Vi lister her, hvem de fem danskere er:


Martin Braithwaite
Den 28-årige dansker er ny mand i FC Barcelona, efter klubben fik lov til at købe en spiller, fordi Ousmane Dembélé blev ramt af en skade. Braithwaite skifter fra Leganés, hvor han det seneste år har gjort en god figur, og nu får han altså chancen i verdens vel nok største klub. Har tidligere spillet for Middlesbrough, Bordeaux (leje), Toulouse FC og Esbjerg fB.

---


Thomas Christiansen

Den 46-årige dansk-spanier er i fodboldmæssig sammenhæng spanier, da han stillede op for Spanien og endte med at få to landskampe. Men han har altså også dansk pas, og han nåede en enkelt førsteholdskamp i 90'erne og nogle kampe for Barcelona B. Han var dog primært udlejet i sin Barcelona-tid. Spillede også for blandt andre VfL Bochum, Villareal og Oviedo.

---


Ronnie Ekelund

Den 47-årige dansker nåede tre førsteholdskampe for FC Barcelona i 90'erne, og så nåede han også nogle kampe for Barcelonas B-hold. Fik aldrig rigtigt noget gennembrud i Barcelona, efter han havde startet karrieren og havde imponeret i Brøndby. Siden nåede han at være udlejet til en stribe klubber, blandt andre Southampton, og i starten af 00'erne rykkede han til USA, hvor han fik en fin karriere.

---


Michael Laudrup

Den 55-årige dansker kræver ikke nærmere introduktion. Formentlig dansk fodbolds største nogensinde. Danskeren kom til FC Barcelona efter ophold i KB, Brøndby, Lazio og Juventus, og han blev et hit med det samme. Spillede fem gode sæsoner i Barcelona, hvor han vandt mesterskaber og var med i Cruyffs "Dream Team"-periode. Skiftede siden til ærkerivalerne fra Real Madrid, hvor han startede med at vinde mesterskabet. Sluttede karrieren i AFC Ajax, og hans sidste kamp i karrieren var en kvartfinale ved VM i 1998, der blev tabt 2-3 til Brasilien.

---


Allan Simonsen

Den 67-årige dansker er ligesom MIchael Laudrup en af de største spillere, dansk fodbold har udviklet. "Spurven fra Vejle" spillede i Barcelona fra 1979 til 1982, og han er fortsat den eneste dansker nogensinde, der har vundet Ballon d'Or. Det gjorde han i 1977, mens han spillede for Borussia Mönchengladbach. Den lille tekniker spillede i Vejle Boldklub, da han startede og indstillede karrieren. Var også kort forbi Charlton Athletic. 

Læs også:Martin Braithwaite kan ikke spille Champions League for Barcelona

Læs også:Tårerne fik frit løb: Pieros Sotiriou har sagt farvel i FCK

Læs også:Medie: FCK sælger Pieros Sotiriou øjeblikkeligt

Læs også:Avis: Martin Braithwaite får til 2023 i FC Barcelona

Læs også:Mandagens rygtebørs: Pep til Juventus og en dansker til Barcelona

Læs også:Sensationelt skifte på vej: Braithwaites agent er i Barcelona

Læs også:Barcelona har fået grønt lys til transfer

Læs også:Spansk avis: Barcelona kigger på Braithwaite som Dembélé-afløser