• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Oliver Okstrøm

Pione Sisto blev udsat for racisme fra holdkammeraters forældre

Foto: Getty Images

I tiden på FC Midtjyllands akademi var der forældre til Pione Sistos holdkammerater, som havde svært ved at vide, hvordan man skal opføre sig.

Af Oliver Okstrøm

Det kom tidligere på denne uge frem, at den danske offensivspiller med de sydsudanske rødder, Pione Sisto, kæmpede med en depression under VM-slutrunden i 2018. Det bliver nu fulgt op med endnu en historie fra Politiken.

Denne gang handler det om Pione Sistos tid på akademiet i FC Midtjylland, hvor det til tider ikke var nemt at være ham under holdets kampe. 

Læs også:Sisto havde en depression: Jeg ville bare hjem fra VM

- Jeg har altid driblet meget. Det ved jeg godt. Men på akademiet i Ikast førte det nogle gange til, at jeg måtte høre på, at forældre til mine medspillere råbte: 'Spil nu bolden' og så et eller andet grimt om min hudfarve, jeg ikke vil gengive, siger han og fortsætter:

- Bare fordi jeg ikke ligner de fleste danske drenge. Det kunne slå mig ud, at forældre råbte sådan til en teenager, der var holdkammerat med deres egen søn, lyder det fra Pione Sisto til avisen.

Læs også:Holdkammerat storroser Sisto: Han er fremragende

Derudover kommer han også ind på, at han har brugt for meget energi på at være på de sociale medier, hvor kritikken af ham ofte har været hård. I den forbindelse forklarer han, at han har fået en lærestreg, da han brugte så meget tid på at skrive til de folk, som ikke forstod ham, at han med helt drænet.

25-årige Pione Sisto spillede for FC Midtjylland frem til 2016, hvor han skiftede til Celta Vigo, hvor han stadig er i dag. 

Læs også:FCM-spiller opgiver karrieren: Prøvede og prøvede, men det gik ikke

Læs også:Efter stor bøde: Pione Sisto vender tilbage til Celta Vigo-træning

Læs også:Medie: Sisto får bøde på 450.000 kroner - Celta overvejer at lægge sag an

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020