Superliga

Absalonsen: Afklaring inden december

Der er stadig ikke nyt i Johan Absalonsens kontraktsituation, men fløjspilleren håber på en afgørelse inden december. VM-drømmen spiller en rolle i forhandlingerne

Igennem det meste af efteråret har det været én ting, som danske sportsjournalister har henvendt sig til OB's unge fløjspiller Johan Absalonsen om: Den samme gamle historie om kontraktforlængelsen med fynboerne. Men Absalonsen har ikke meget at bidrage med i den sammenhæng.

- Det er også den samme gamle historie herfra, der er ikke så meget nyt. Der er nogle ting, vi ikke kan blive enige om, siger Johan Absalonsen til tipsbladet.dk.

Han håber dog, at der snart sker noget nyt.

- Der er ikke nogen specifik dato, men jeg håber på en afklaring inden december.

For halvanden uge siden kom Danmark med til VM, og muligheden for den oplevelse betyder meget for en masse danskere spiller med drømme om en billet til Sydafrika. Også for Johan Absalonsen.

- Det betyder en del, og det har det hele tiden gjort. Første forudsætning for at komme med er, at man får spilletid. Det er alfa omega for mig, at jeg er i en klub hvor jeg med høj sandsynlighed er med fra start hver gang. Jeg spiller fast i OB, og det er på et højt niveau, men der er også attraktive klubber i udlandet, siger Absalonsen.

OB'eren har været udtaget til landskampene mod Portugal, Albanien, Sverige og Ungarn, men det er ikke blevet nogen landskampsnål som bevis på debut i national-11'eren. Alligevel har det været en god oplevelse at være med Olsens udvalgte i Helsingør.

- Det har været super for mig. Jeg er rimelig grøn i landsholdssammenhæng, så jeg har kunnet suge erfaring og nye indtryk til mig. Jeg føler, at jeg står bedre rustet og smidt de værste startnerver, hvis jeg skulle blive udtaget en anden gang. Jeg har fået lidt hår på brystet, siger Absalonsen.