Superliga

AGF-chef: Har lært af Duncan-salg

Prisen skal være den rigtige for at AGF sælger spillere i vinterpausen, og spekulationen om, hvad et kommende VM kan kaste af sig i prisstigninger, er også til grundig overvejelse.

Da AGF tilbage i januar 2006 solgte topscorer Morten "Duncan" Rasmussen til Brøndby skete det ikke uden en anelse uro på de interne linier i AGF.

'Duncan' var ejet af daværende mæcen Kurt Andersen, hvilket gjorde, at sportschef Brian Steen Nielsen ikke sad med ved forhandlingsbordet, da angriberen blev blev solgt for omkring 10 millioner kroner.

Brian Steen Nielsen var efterfølgende overbevist om, at topscoreren blev solgt for billigt, men set i bakspejlet er sportschefen glad for handlen og bruger den som et eksempel på, hvilke overvejelser AGF står overfor i det kommende transfervindue i januar.

- Vi blev klogere oven på den handel. Dengang mente jeg, at prisen skulle have været højere, eller at vi skulle have ventet med at sælge, men ingen kunne vide, at Morten Duncan Rasmussen kort tid efter blev korsbåndskadet og var ude længe. I en periode, hvor man overvejer at sælge, opstår der altid en masse tanker om "hvis og hvis," siger Brian Steen Nielsen til tipsbladet.dk.

- I de kommende transfervindue er det ikke til at sige, hvad der sker hos os. Vi har flere spillere, der gennem længere tid er blevet fulgt af flere udenlandske klubber. Tag bare en Jakob Poulsen - her kan man selvfølgelig ikke undgå at tænke på, hvad et VM vil kunne gøre ved prisen til sommer. Skal vi så vente med at sælge eller gøre det nu?

- Ingen ved, hvornår det er ham, som lægger sig med en skade, lyder det fra sportschefen, der ikke vil sætte tal på, hvor mange spillere han overvejer at sælge i januars transfervindue.

Læs også: Millioner på spil for AGF mod Brøndby

- Hvis prisen er rigtig, kommer vi til at sælge, men det er også vigtigt, at prisen er den rigtige. Jeg er selvfølgelig opmærksom på de røde tal i regnskabet, men jeg føler ikke, at vi står i en situation, hvor vi er tvunget ud i salg, hvis ikke betalingen er fornuftig, siger sportschefen til tipsbladet.dk

AGF kommer ud af 2009 med et underskud på 43 millioner kroner, og selskabet bag klubben arbejder i øjeblikket på højtryk for at skille sig af med underskudsgivende aktiviteter.

Ud over Jakob Poulsen er AGF's mest oplagte salgsemne venstre back Michael Lumb, der fik sin landsholdsdebut, da Danmark i Århus vandt med 3-1 over USA tidligere på måneden.