Superliga

Bælum: Der er et hul efter Lustü

Thomas Bælum er klar til at udfylde det hul af rutine, som Steven Lustü har efterladt i Silkeborgs forsvar.

Det har været et rigtig træls år for Thomas Bælum. Forsvarsspilleren skiftede til Silkeborg i sommeren 2008, men efter oprykning til SAS Ligaen har det været småt med spilletid.

Bælum har således kun optrådt i tre kampe dette forår, og senest 31. august. Skader af forskellig art har holdt den 31-årige centerback ude, men nu ser det ud til at have vendt.

- Jeg kom sådan set tilbage to uger inden, vi gik på juleferie, og jeg nåede også at spille 90 minutter på andenholdet. Det er lidt ærgerligt, at det var så sent på efteråret, siger Thomas Bælum til Tipsbladet.dk.

- Det har været nogle rigtig dumme skader, og det var selvfølgelig ikke planlagt i forhold til at vende tilbage til dansk fodbold. Man må bare sige, at 2009 har været et rent skadeshelvede for mig.

I mellemtiden har den ene unge forsvarsspiller efter den anden stået klar og har leveret på så højt et niveau, at Silkeborg overvintrer på fjerdepladsen i tabellen. Bælum tror nu nok, at han kan komme på.

- Jeg føler, at jeg kan kæmpe mig på holdet, når jeg er klar. Der er selvfølgelig et pres fra de unge spillere, som står klar, men et hold har også brug for nogle rutinerede kræfter, og der er et hul, der skal fyldes efter Steven Lustü.

- Jeg tror ikke, at min krop er ved at sige fra. Det er helt naturligt med skader, men det har været tre-fire forskellige, og det er meget uheldigt. Men et karrierestop har ikke været inde i mine overvejelser, siger Thomas Bælum til Tipsbladet.dk.

Bælum kom til Silkeborg fra hollandske Willem II men har også optrådt i tyske Duisburg samt i AaB, hvor karrieren startede under kyndig vejledning fra Jozo Matovac.