Superliga

FCM-keeper: Foråret er min store chance

FC Midtjylland skal udpege en ny keeper efter Arek Onyszkos fyring, og her står U21-landsholdsmålmanden, Jonas Lössl, på spring.

I efteråret hed manden mellem stængerne i FC Midtjyllands ulvebur Arek Onyszko. Men i dag er Onyszko en saga blot på Heden, hvor der nu skal fiskes en ny mand frem til at udfylde de store målmandshandsker, som den kontroversielle polak har efterladt sig.

To mand er i spil til pladsen, og lige nu er det ikke til at sige, hvem der står på mål, når FC Midtjylland den 6. marts indleder forårssæsonen på hjemmebane mod topholdet OB.

Duellen er en klassisk en af slagsen mellem den rutinerede, aldrende målmand på den ene side, og den unge, fremadstormende på den anden. Den unge og fremadstormende er U21-landsholdets keeper, Jonas Lössl, og han har blikket stift rettet mod en startplads i forårspremieren.

- Jeg tror på, det bliver mig, der står i foråret. Allan Kuhn (FC Midtjyllands cheftræner red.) har lagt det ud som en hel lige duel, hvor den bedste mand vinder, og jeg tror da helt sikkert, det bliver mig, siger 21-årige Lössl til tipsbladet.dk.

Lössls konkurrent til pladsen i buret hos ulvene er den 33-årige tjekkiske keeper, Martin Raska, der har spillet 47 kampe for FC Midtjylland, siden han for tre år siden kom til Danmark. Jonas Lössl, der i sidste uge fyldte 21 år, har fortsat sin SAS Liga-debut til gode. Derfor ser han naturligt nok den tætte målmandsduel som hans helt store mulighed, for at slå igennem på midtjydernes førstehold.

- Dette forår er en kæmpe chance for mig. Det er nu jeg har muligheden for, at vise FCM, at det er mig, de skal satse på. Både nu og i fremtiden, forklarer Lössl.

Hans konkurrent, Martin Raska, har kontraktudløb til sommer, og det er derfor nu, der er et vindue for Lössl til at vise, at han er fremtidens mand på MCH Arena.

- Nu ved jeg ikke, hvad klubben gør med Martins (Raska red.) kontrakt. Men hvis jeg ikke beviser noget nu, skal klubben sikkert ud at hente en ny førstemålmand til sommer. Så jeg er nødt til at vise mig fra min bedste side, siger den 195 centimeter høje målmand.

Jonas Lössl startede på mål, da FC Midtjylland i sidste uge mødte AGF i en træningskamp.