Superliga

Masser af Brøndby-spillere på landsholdet

Brøndby har ingen problemer med at levere spillere til de danske landshold.

Målmand Stephan Andersen har på det seneste været den eneste spiller fra Brøndbys bedste mandskab, som har fået spilletid på det danske A-landshold, men det betyder ikke, at Brøndby IF mangler landsholdsspillere. I sidste uge kunne klubbe således tælle ikke færre end 25 ungdomslandsholdsspillere i 2009 (22 danske, red.) til stor glæde for talentchef Kim Vilfort.

- Vi arbejder jo meget fokuseret med talentarbejdet, og det er et stort klap på skulderen til alle trænere og ledere i talentafdelingen, at så mange af vores spillere benyttes i landsholdssammenhæng, siger Kim Vilfort til Brøndbys hjemmeside.

Talentarbejdet i Brøndby har som tidligere stadig høj prioritet, hvilket understreges af et tæt samarbejde med Brøndby Gymnasium og den nye Brøndby Idrætsefterskole, der begge ligger klods op ad Brøndby Stadion.

Læs også: Duncan: Det vigtigste er weekendens kamp

- Der er ingen tvivl om, at det betyder meget for talentarbejdet, at vi kan tilbyde 'hele pakken' for de unge spillere. Elite-træning på højest mulige niveau, uddannelse, bolig og socialt samvær er nøgle-elementerne, og med efterskolen har vi fået en mulighed for at tilbyde de yngste både et sted at bo blandt andre unge samt et godt uddannelsesmiljø, hvor de også udfordres fagligt.

- Det giver nogle nye muligheder, som vi i fremtiden vil udnytte endnu bedre end vi gør i dag, og jeg er overbevist om, at vi kommer til at se flere af talenterne på Brøndby IF's bedste hold, hvor de allerbedste får muligheden. I den forbindelse er samarbejdet med A-truppens ledere vigtigt, da vi fra tid til anden giver de dygtigste ungdomsspillere mulighed for at træne med på absolut højest mulige niveau, lyder det fra Kim Vilfort.

Her er Brøndbys 25 ungdomslandsholdsspillere i 2009