Superliga

Morten Olsen er bekymret for Lars Jacobsen

Den danske højre back i Blackburn Lars Jacobsen har blot spillet to kampe for engelske Blackburn i 2010, hvilket bekymrer den danske landstræner frem mod sommerens VM.

Der er kun 125 dage til slutrunden i Sydafrika, og snart kun et par uger til landstræner Morten Olsen skal udtage holdet til den eneste officielle landskamp, inden de 23 danske VM-navne skal afleveres til FIFA.

Tre af VM-kandidaterne har selv skiftet klub, Martin Jørgensen, Morten »Duncan« Rasmussen og Michael Lumb. Mens der har været stor eufori og begejstring om Jørgensens genkomst hos »de hvide«, så er det lidt mere usikkert om de to andre skifter gavner spillernes VM-chancer, ligesom en nøgtern vurdering af Martin Jørgensen må vente, til han kommer i kamp hos AGF.

Christian Poulsen, Stephan Andersen og Søren Larsen er ude af betragtning til kampen mod Østrig den 3. marts sammen med langtidsskadede Lasse Schøne.

Morten Olsen har meddelt, at han vil udtage de FCK-spillere, han ønsker at teste uanset, at københavnerne er med i Europa League.

Det kan bl.a. bringe William Kvist i spil til den højre back-plads, som er et stigende problem, da Lars Jacobsen atter synes sat udenfor i engelske Blackburn. Den danske højre back har kun spillet én Premier League-kamp og en halvleg i Liga Cup'en i 2010.

Men mange andre VM-kandidater kan være alternativer på pladsen: Michael Silberbauer, Leon Jessen, Martin Jørgensen, Leon Andreasen og måske Dennis Rommedahl.

- Morten er igang med at ringe rundt for at få en snak med spillerne, og skal også snakke med Lars Jacobsen for at høre, hvordan det ser ud, omkring den fysiske form. Der er mange andre muligheder. Peter Nymann og Johnny Thomsen gjorde det fint med ligalandsholdet, og vi har tidligere brugt Michael Silberbauer, men vi vil da helst have nogen, som har pladsen som deres favoritposition, siger assisterende landstræner Peter Bonde til Tipsbladet.

Blandt de spillere med aktuelle spilleproblemer i deres klub, som Morten Olsen også taler med i disse dage, er »tyskerne« Daniel Jensen og Thomas Kahlenberg.