Superliga

Wiland kaldt til Italien

Det svenske landshold manglede en målmand til mandagens træning, og så blev der sendt bud til FC København.

Da tipsbladet.dk for et par uger siden talte svensk landshold med Johan Wiland, var FCK-keeperen ikke alt for optimistisk. Han tabte et skridt i kampen om reservepladsen, da han varmede bænk i København gennem hele foråret, og selv om han har fået masser af spilletid i de seneste uger i sin danske klub, så er det stadig svært med landsholdet, hvor rutinerede Andreas Isaksson er ubestridt førstevalg.

Og Wiland fik ikke grund til mere optimisme, da Erik Hamrén udtog sin første svenske landsholdstrup, for her var det Red Bull Salzburg-keeperen Eddie Gustafsson, der fik tjansen som reserve for Isaksson. Men nu er FCK-målmanden alligevel taget til Italien, hvor Sverige spiller venskabskamp på onsdag, for af personlige årsager kunne Isaksson ikke komme til Italien før sidst på mandagen.

- Han når ikke træningen, så derfor har vi kaldt Johan Wiland ind, så vi har to målmænd til mandagens træning, fortalte pressechef Thomas Salateg til de svenske medier, og det er selvfølgelig bedre end ingenting for den landsholdsambitiøse Wiland, der nu træner med Oscar Wendt, Johan Elmander og alle de andre landsholdskollegaer nede i Milano.

Men hvad betydning får det for tvekampen hjemme i København, hvor Jesper Christiansen er 100 procent fit ovenpå sin albueskade, stod en træningskamp mod FC Nordsjælland i fredags og træner for fuld kraft igen?

- Det får ingen betydning. Jeg straffer ikke folk for at blive udtaget til landsholdet, siger cheftræner Ståle Solbakken til tipsbladet.dk.