Video : Tipsbladet
Serie A

Kan score kassen: Her er Brøndbys Frendrup-klausul

Morten Frendrup har imponeret stort i Serie A, og den unge dansker kan sende et større millionbeløb til Brøndby IF, der har sikret sig en videresalgsklausul i aftalen med Genoa.

De fulgte intenst med i Brøndby, da Jesper Lindstrøm i august blev solgt fra Frankfurt til Napoli.

Alt efter, om prisen var omtrent 225 eller 260 millioner kroner, indkasserede Brøndby IF 27 til 32 millioner kroner, da Jesper Lindstrøm tog til de italienske mestre, og det skete på baggrund af en lukrativ videresalgsklausul.

Snart kan historien gentage sig på Vestegnen - denne gang med Morten Frendrup som guldkalven.

Efter Genoas oprykning til Serie A har Morten Frendrup imponeret stort i støvlelandet, og det har resulteret i rygter om et muligt klubskifte for den 22-årige midtbanespiller, der angiveligt følges af flere Premier League-klubber. 

Genoa kan dermed komme til at tjene kassen på Morten Frendrup, men en væsentlig del af beløbet skal sendes videre til Brøndby, hvis italienerne sælger deres danske midtbaneprofil. 

Ifølge Tipsbladets oplysninger sikrede Brøndby sig nemlig en videresalgsklausul på 15 procent, da den danske klub i januar 2022 solgte Morten Frendrup til Genoa. 

Over for Tipsbladet har Brøndbys fodbolddirektør Carsten V. Jensen bekræftet, at de blå-gule råder over en lukrativ videresalgsklausul.

- Jo, jo, det er regel nummer 1. Det er altid vigtigt at være med på fremtiden. Det gør det i øvrigt også interessant at følge udviklingen, sagde Carsten V. Jensen i sidste uge.

Prisen er eksploderet
Den italienske klub betalte for halvandet år siden omkring 26 millioner kroner for Morten Frendrup, men ifølge La Gazzetta dello Sport er danskerens markedsværdi eksploderet siden da. 

Morten Frendrups pris er nemlig blevet minimum tredoblet siden skiftet fra Brøndby til Genoa, skriver den italienske sportsavis. Det vil svare til omtrent 78 millioner kroner, og i dette scenarie vil Brøndby indkassere i omegnen af 7,8 millioner kroner. 

Der er tale om 7,8 millioner kroner, idet det er differencen mellem prisen på de to transfers, man skal regne ud fra - i dette tilfælde 52 millioner kroner. 

Morten Frendrups udvikling i Genoa minder på mange måder om det forløb, Morten Hjulmand var igennem i Lecce, hvor det tidligere FC København-talent var med til at føre den syditalienske klub op i Serie A, inden han i sommer blev solgt til portugisiske Sporting for omtrent 135 millioner kroner. 

Frendrup slår på samme måde som Hjulmand ud på data omkring vundne dueller og defensive aktioner, hvilket er noget, der får større klubber end Genoa til at kaste et blik på danskeren, uden at de gode tal dog i sig selv vil være nok til, at nogen klub trækker i aftrækkeren på transfermarkedet.

Opstår der seriøs interesse fra større klubber, kan det sende prisen langt over det leje, Gazzetta dello Sport har vurderet på den danske midtbaneslider.

Forlænger kontrakten
Trods rygterne om et muligt skifte ser det dog i første omgang ud til, at Morten Frendrup snart forlænger aftalen med Genoa. Ifølge Calciomercato står danskeren nemlig til at forlænge sin kontrakt med yderligere to år, så den kommer til at løbe frem til 2028. 

Forlængelsen vil samtidig inkludere en klækkelig lønforhøjelse for Morten Frendrup, der kan smile hele vejen til banken, når blækket på aftalen er tørt. 

Samtidig er det dog værd at have for øje, at Genoas ejer 777 Partners er i færd med at opkøbe Everton og er udfordret af at finansiere købet af en stor Premier League-klub. Det kan skubbe til italienernes interesse i at sælge Frendrup, hvis der skulle komme et godt tilbud til januar eller sommer. 

Den tidligere Brøndby-spiller kunne i november have debuteret for det danske landshold, da han blev udtaget til EM-kvalifikationskampen mod Nordirland, men desværre blev midtbanespilleren syg kort inden afrejse.