Foto: Strømsgodset
Skandinavien

Danskerklub i Norge i økonomisk krise: Det er alvorligt og dramatisk

Strømsgodset er ramt af tre økonomiske slag på én gang, senest coronavirussen. Klubben, der har dansk træner og danske spillere, kan blive nødt til at fyre ansatte.

Selv om mundheldet om, at én ulykke sjældent kommer alene, er gammelt, har det sjældent været mere rigtigt end i Strømsgodsets tilfældet. I løbet af en uges tid ramte tre dårlige økonomiske nyheder klubben.

Dels lavede den i fjor et underskud på otte millioner danske kroner, dels kan den ikke blive enig med sine investorer om vilkårene for at fortsætte samarbejdet, dels er den norske sæson udsat på grund af coronaudbruddet.

Læs også:Dansk træner vil tale på FaceTime før spillerkøb: Skal kende dem som menneske

- Vi havde store udfordringer om økonomi og organisationsmodel, allerede før dette eksploderede. Coronavirussen kommer på toppen af en rigtig krævende situation, siger bestyrelsesformand Ivar Strømsjordet til VG.

Han bekræfter, som hans direktør allerede har udtalt, at Strømsgodset kan blive nødt til at fyre ansatte. Adspurgt, hvorvidt han frygter for klubbens fremtid, svarer formanden:

Læs også:Superliga-klubber kan glemme transferfri Martin Spelmann

- Det er alvorligt og dramatisk, men vi arbejder for at komme igennem det og lande på benene. Pt. bør det være muligt at få det til at gå op, uden at jeg kan se, hvordan vi skal klare det, siger Ivar Strømsjordet.

Den danske træner Henrik Pedersen står i spidsen for Strømsgodsets førstehold. Han hentede i vinter den tidligere Randers-angriber Marcus Mølvadgaard til klubben. I sommer kom Mikkel Maigaard, der har en fortid som dansk U-landsholdsspiller, også til Strømsgodset.

Læs også:Martin Spelmann jagter ny klub: Jeg er helt ekstremt sulten

Læs også:Martin Spelmann ophæver kontrakten i Strømsgodset

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub