Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Ændrer i anbefalingerne: Danske klubber må nu træne i små grupper

Danske klubber må så småt begynde at vende tilbage i holdtræning, lyder det fra Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

De spillere, der ikke er hjemsendt af deres klubber, kan så småt se frem til at gå på træningsbanen igen.

Det er Divisionsforeningen, der nu skærer igennem og fortæller, at man efter at have talt med klublæger og eksterne eksperter har vurderet, at man kan lave holdtræning i klubberne. Tidligere var anbefalingerne, at man suspenderede holdtræning.

Læs også:Glen Riddersholm efterlyser klarere retningslinjer

Dog er der stadig visse begrænsninger, for spillerne skal deles op i grupper af maksimalt otte personer på banen ad gangen. Det er inklusiv andet personale, så man altså kan være syv spillere og en træner.

- Vores mål er, og har hele tiden været, at kunne starte turneringerne igen hurtigst muligt, når myndighederne på et tidspunkt siger ok. Det skal selvfølgelig ske på den meste ansvarlige måde, så der også tages hensyn til spillernes helbred. Med de nye anbefalinger bliver der nu også mulighed for modificeret holdtræning i klubregi, men selvfølgelig med en masse forholdsregler, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, i pressemeddelelsen.

Læs også:Se listen: De 50 yngste stjerneskud i Superligaen

Der bliver ifølge pressemeddelelsen ikke trænet i nærkampe, og at der skal træner med nødvendig afstand mellem deltagerne. 

Læs også:Norsk ligatopscorer latterliggør sin klub: Jeg troede, det var en joke

Læs også:David Nielsen har selv lavet fejlen som træner: Det er livsfarligt

Læs også:Folk undrer sig: Svensk klub har hentet seks spillere under corona-krise