• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Ole Hoffskov

Folk undrer sig: Svensk klub har hentet seks spillere under corona-krise

Foto: Getty Images

Dalkurd FF har hentet ikke færre end seks nye spillere under den aktuelle corona-krise. Det er kun få måneder siden, at klubben var én dag fra at gå konkurs.

Af Ole Hoffskov

Hvilken corona-krise?

Det spørgsmål ser man ud til at stille hinanden på ledelsesgangen i den svenske klub Dalkurd FF, der til dagligt huserer i landets næstbedste række, Superettan. Klubben har hentet ikke færre end seks nye spillere under den aktuelle krise, hvor stort set alle klubber lider økonomisk og mange må bede spillerne om at gå ned i løn.

Siden den 16 marts har Dalkurd FF skrevet kontrakt med Kadir Hodzic, John Stenberg, Haron Ahmed Zubair, Farhan Shakor Tawfeeq, Henry Offia og ikke mindst midtbanemanden med det mundrette navn Arash Motaraghebjafarpour.

Læs også:Fynsk klub langer hårdt ud efter OB: Det er idioti og usolidarisk

Det har naturligt nok fået mange til at spærre øjnene op.

- Jeg tror, uden spøg, at vi har ét af de tre-fire laveste budgetter i Superettan. Det ser ud som om, vi har masser af penge, men det er ikke tilfældet. Vi er i en dårligere situation end mange andre, men jeg håber og tror, at det her nok skal dæmpe sig, og at fodbolden vender tilbage til det normale, siger Dalkurd FF's direktør Memo Meral til Fotbollskanalen.

Han forstår imidlertid godt, at folk undrer sig.

Læs også:Nicki Bille åbner op om skudepsiode: Det var et uheld

- Ja, selvfølgelig. Jeg har en kammerat, som sagde; "Hvad laver I? Har i fundet nogle penge?". Nej, det har vi ikke. Nogle har fået en kort kontrakt andre en længere. Nogle får en lille løn. Vi har et budget, og det forsøger vi at overholde. Vi er lidt over budgettet, men det har jeg godkendt. Jeg tror, at det i sidste ende får folk til at komme og se kampene, og det genererer en indtjening, siger direktøren.

Det er kun få måneder siden, at Dalkurd FF blot var én enkelt dag fra at gå konkurs, men klubbens direktør fastslår, at økonomien har det meget bedre nu. 

Dalkurd FF var senest repræsenteret i Sveriges bedste række i 2018. 

Læs også:Udlandsdansker foran kontraktudløb: Er jeg tvunget til at blive?

Læs også:OB genoptager fælles træning: Små grupper og ingen nærkontakt

Læs også:Overblik: Disse danske klubber sender spillerne hjem

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.