Video : Tipsbladet
Superliga

OB genoptager fælles træning: Små grupper og ingen nærkontakt

OB-spillerne kommer igen på græs. De skal træne i grupper af fem, men med mindst to meters afstand.

Det er snart to uger, siden Superliga-klubberne trænede normalt. Alle klubber sendte i første omgang spillerne hjem for at selvtræne, men nu åbner OB op for en form for holdtræning.

Klubben skriver på sin hjemmeside, at spillerne fremover skal træne i grupper af fem. Det sker, efter OB har "gennemgået sundhedsmyndighedernes råd og anbefalinger, konsulteret egne læger samt gennemgået forløbet med Divisionsforeningen."

Læs også:Her er FCK's corona-plan: Bolden må ikke røres med hænderne

Træningen skal foregå på Boldklubben Røde Stjernes anlæg i Odense. Banen bliver lukket af for offentligheden, og der vil højest være fem spillere og to trænere til stede ad gangen.

Spillerne har desuden fået indskærpet, at de skal ankomme omklædt hver for sig, parkere med god afstand, tage egen drikkedunk med og køre direkte hjem bagefter. Der er ingen socialisering i klubhuset.

Læs også:Overblik: Disse danske klubber sender spillerne hjem

Under selve træningen skal der være mindst to meters afstand mellem spillerne, betoner OB.

OB er den hidtil anden klub, der indfører en form for fælles træning. I går meldte FC København en lignende plan ud. Her skal grupper af fem også mødes på træningsanlægget hver anden dag, og de må heller ikke kommer mindre end to meter fra hinanden.

Omvendt har en række klubber sendt spillerne hjem uden pligt til at træne. Til gengæld kan klubberne modtage lønkompensation fra staten.

Læs også:Sender ikke spillere hjem: Vil ikke rykke ned og sige "det var dumt"

Læs også:Ingen fodbold før påske: Danmark forbliver lukket ned

Læs også:Frygter skader, når ligaen vender tilbage: Det er ikke optimale rammer