• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Sender ikke spillere hjem: Vil ikke rykke ned og sige "det var dumt"

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Silkeborg IF er en af de klubber, der ikke sender spillerne hjem uden arbejdspligt. I sidste ende handler det om marginaler, og klubben vil ikke ende med at rykke ud af Superligaen og fornemme, at det afhang af selvsamme marginaler.

Af Anders Dehn

Hvis der er én ting, der er værre end at rykke ned, må det være denne: at rykke ned med fornemmelsen af, at man kunne have gjort mere. Det er den følelse, Silkeborg IF gerne vil undgå.

Klubben vil selvfølgelig allerhelst helt blive fri for at rykke ned. Derfor har den ikke sendt sine spillere hjem uden arbejdspligt, som flere andre klubber i Superligaen har gjort. Blandt andre de nærmeste konkurrenter Esbjerg fB, Hobro IK, SønderjyskE og AC Horsens.

I stedet skal spillerne træne videre alene ud fra de træningsplaner, som klubben udstikker.

- Vi vil gerne have en løbende styring på og dialog med spillerne om, hvordan der trænes - selvsagt inden for de retningslinjer, som er kommet fra myndighederne. Vi vurderede selvfølgelig også, om vi skulle tage den økonomiske besparelse, der lå i at sende spillerne hjem. Men vi er i en situation, hvor vi skal hive alle marginaler ud af spillertruppen, hvis vi skal lykkes med at klare frisag, så det var for satset, forklarer administrerende direktør Kent Madsen til tipsbladet.dk.

Læs også:Silkeborg sender også personale hjem: Spillerne fortsætter

Hvis han havde sendt spillerne hjem uden arbejde, måtte SIF ikke koordinere deres selvtræning eller sende træningsplaner ud. Klubben måtte end ikke forlange, at spillerne trænede. Derfor vurderede ledelsen, at spillerne træner bedre, når de kan få råd og vejledning fra trænerteamet.

- Hvis de er sendt hjem, kan man ikke snyde på vægten. Så kan man ikke engang tillade sig at ringe og høre, hvordan de har det. Så har de fri. Nu kan vi bede dem om at lave forskellige træningsøvelser. De er også forsynet med en chip, der gør, at vi kan måle på, om de får gjort, hvad de skal. Det giver den bedst mulige dialog mellem spillere og fysiske trænere, siger Kent Madsen.

Han tilføjer, at Silkeborg IF heller ikke ville spare alle lønudgifter til spillerne ved at sende dem hjem. Ifølge statens hjælpepakker kan man maksimalt få lønkompensation på 23.000 kroner i måneden til fuldtidsansatte (og 26.000 til timelønnede). Den resterende del af lønnen skulle SIF selv betale.

Læs også:Overblik: Danske klubber sender medarbejdere hjem

- Selv i en lille klub som vores tjener en lang række spillere markant mere end det, siger Kent Madsen.

- Så vi har valgt at sige, at hvis vi ender med at rykke ned, vil vi ikke kigge på os selv og sige: "Vi manglede det sidste. Det var sgu dumt, at vi sendte spillerne hjem." På den her måde vil vi forsøge at få det absolut optimale ud af situationen.

Silkeborg IF er også bedre rustet end mange andre klubber til et par økonomisk hårde måneder. Klubben præsenterede i sidste uge et overskud på 10,3 millioner kroner. Året før var overskuddet 16,1 millioner.

Læs også:Superliga-boss: Regeringens hjælp rammer skævt for fodboldklubber

Læs også:Silkeborg-spiller vil ikke rejse hjem: Det koster en måneds karantæne

Læs også:Frygter skader, når ligaen vender tilbage: Det er ikke optimale rammer

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.