Superliga

Afklaret Vingaard ude på den anden side

Martin Vingaard kom igennem sin knæoperation. Nu venter genoptræningen, inden han forhåbentlig kan slutte efteråret af med en CL-kamp.

Med 17 minutter tilbage af sidste onsdags Champions League-ottendedelsfinale på Stamford Brigde blev Martin Vingaards sæson lagt i ruiner. Midtbanespilleren fra FC København beskadigede det forreste korsbånd i sit højre knæ, og skal derfor holde cirka seks måneders pause. Fredag blev han opereret.

- Jeg er kommet ud på den anden side. Smerterne er aftaget, og jeg kan lave nogle små øvelser. Det er de små glæder, jeg fokuserer på, siger en fortrøstningsfuld Martin Vingaard til tipsbladet.dk.

Midtbanespilleren har efter sin operation fået en skinne på, som skal støtte knæet de kommende uger. Han kan allerede mærke små forbedringer, men der er fortsat meget langt tilbage.

Læs også: FCK-profil ude i seks måneder

- På tirsdag skal jeg for første gang have ændret vinklen på mit ben, som er helt udstrakt nu. Det skal jeg have gjort trinvis over flere omgange, indtil skinnen efter planen skal af om seks uger. Derefter begynder genoptræningen for alvor, siger Vingaard.

Skaden kom blot fire kampe inde i forårssæsonen, som derfor er lukket land for den teknisk velfunderede FCK'er med det dræbende spark. Et spark, som han i efteråret gav flere prøver på. Blandt andet scorede han to mål i FC Københavns Champions League-kampagne. En succesfuld kampagne, som Vingaard i dag er endnu mere lykkelig for, han fik lov at være en del af.

- Jeg finder lidt trøst i, at jeg var med til at spille et helt fantastisk efterår. I teorien kunne skaden jo ligeså godt være kommet i den første Champions League-kamp, men jeg fik heldigvis lov til at opleve hele det europæiske eventyr. På nær de sidste 20 minutter mod Chelsea, smiler han.

Uheldet var ude i en forholdsvis uskyldig duel med Chelseas midtbanestyrmand, Frank Lampard. Derfor har Martin Vingaard heller ikke skyggen af bebrejdelse overfor englænderen.

- Der var ingen ond hensigt fra Lampard. Man havde nok reageret anderledes, hvis det havde været en dødstackling, men det der skete, kunne være sket når som helst, bedyrer fynboen, der nu i en alder af 26 år er løbet ind i sin første alvorlige skade.

Den skal han nu have godt overstået, men der venter mange måneders hårdt slid forude, inden han igen kam være tilbage på Parkens græs.

- Jeg kan forhåbentlig komme tilbage i slutningen af efteråret, og måske endda få en enkelt Champions League-kamp, håber en helt afklaret Martin Vingaard.

- Jeg vil være ude det meste af efteråret. Der er ikke nogen grund til hverken at have falske forhåbninger eller forhaste noget, slutter han.