Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om AGF: Kan holdet modstå presset og indfri forventningerne?

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang AGF.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang AGF.

Transfers:
Ind:
Ingen

Ud:
Aleksandar Jovanovic (SD Huesca, lejeaftale udløber)
Daniel Thøgersen (Kolding IF, lejeaftale)
Youssef Toutouh (FAR Rabat),

Træningskampe:
AGF - Viborg FF 2-1
AGF - AaB 0-2
FC Nordsjælland - AGF 4-5
AGF - Slavia Prag 3-3 (AGF vinder efter straffe)
AGF - BK Häcken 2-0
7. februar: AGF – FC København

Bud på idealopstilling (4-3-3): Eskelinen – Munksgaard, Backman, Tingager, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

Status:
Status i AGF er vel så tæt på at være quo, som den kan komme. Sportschef Peter ”PC” Christiansen hentede ikke en eneste spiller ind, og den eneste, der rigtig forsvandt, var Aleksandar Jovanovic (de to andre på Ud-listen var udlejet i forvejen).

Læs også:Premier League træffer beslutning om transferdeadline i denne uge

Det er præcis, som sportschefen havde håbet. Januar handlede i høj grad om at holde på profilerne og dermed øge chancen for at slutte i den forjættede top 6.

Styrker:
Der var bestemt udfald i efteråret, men i det store hele leverede forsvaret solidt. Kun FC Midtjylland lukkede færre mål ind end AGF’s 22, så det tyder på, at David Nielsen har skabt den defensive base, som er hans førsteprioritet.

AGF nyder også godt af offensive individualister. Især Mustapha Bundu og hans hidtil otte mål og fem oplæg, men også Jon Dagur Thorsteinsson er begyndt at markere sig (fem mål, to oplæg), og Patrick Mortensen genfandt målformen i anden halvdel af efteråret (otte mål, to oplæg).

Svagheder:
AGF har det med at løbe ind i dårlige stimer, hvor holdet ikke vinder i fire-fem eller flere kampe i streg. Den slags kan blive kostbart, når man jagter topplaceringer.

De seneste mange års manglende succes vil blive ved med at tynge AGF, indtil holdet har bevist, at det kan skabe gode resultater over en hel sæson. Eller mere. Derfor bliver det afgørende at holde historien ud i strakt arm.

Han bliver vigtig:
Statistikken taler sit tydeligt sprog: AGF klarer sig bedre, når Niklas Backman spiller. Anføreren lader til at være et afgørende samlingspunkt i defensiven, og hans betydning er efterhånden slået fast mange gang. Så det er måske ikke originalt at nævne ham her. Til gengæld er det velfortjent.

Hold øje med:
Zach Duncan bliver næppe fast starter, men som han viste i efteråret, kan man stole på ham, når han får chancen. AGF skal forberede sig på, at klubben mister Mustafa Amini til sommer, men landsmanden Duncan kan med tiden opfylde klubben australier-kvote på midtbanen.

Læs også:AGF-kaptajn: Jeg har altid sagt, at vi er en storklub

Spørgsmålstegnet:
Kan AGF modstå presset? Nu skal det være, hvis holdet skal i top 6. Det har otte point ned til den gale side af skillelinjen, og med seks kampe tilbage af grundspillet må det ikke glippe. Men få steder vejer historiens åg tungere end i Århus.

Forårspremiere:
AGF – Randers FC, søndag den 16. februar klokken 16.00

Statistik fra sæsonen 2019/2020:

Læs også:Lucas Andersen om det seneste år i AaB: Jeg er i mit livs fodboldform

Læs også:Rømer efter målfest i begge ender: Det er klart, vi skal have lukket mere af

Læs også:Bundu tilbage i kamp med et smil: Godt at røre en bold