Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om Lyngby Boldklub: Fortsætter Corlu, hvor han slap?

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang Lyngby BK.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang Lyngby BK.

Transfers:
Ind:
Oskar Snorre (FK Haugesund, lejeaftale udløber)
Pascal Gregor (FC Helsingør)
Mathias Hebo Rasmussen (Vejle Boldklub)
Magnus Warming (Brøndby IF)
Frederik Schram (SønderjyskE)

Ud:
Marcus Backmann (Nykøbing FC)
Adnan Mohammad (kontrakt ophævet)
Emilio Simonsen (Nykøbing FC, lejeaftale)

Træningskampe:
Lyngby BK – Hansa Rostock 0-2
Lyngby BK – Hvidovre IF 3-1
Lyngby BK – Helsingborgs IF 3-2
Lyngby Boldklub – Östersunds FK 1-1

Bud på idealopstilling (3-4-1-2): Mikkelsen – Winther, Geertsen, Gregor – Fosgaard, Rømer, Hebo, Da Silva – Corlu – Gytkjær, Nielsen

Læs også:FCM har hægtet Brøndby af: Her er Superliga-klubbernes spillerbudget

Status:
Lyngby leverede et stærkt efterår og overvintrer som nummer otte i Superligaen, så der var ikke brug for at hente et halvt nyt hold ind. Til gengæld ligner det forstærkninger af forsvaret og midtbanen – om ikke andet bredde i de to kæder – at Pascal Gregor og Mathias Hebo Rasmussen er kommet til klubben.

Styrker:
Momentum er en afgørende faktor i fodbold, og hvis nogen havde momentum i 2019, var det Lyngby. Holdet gik fra nedrykningskandidat i 1. division til oprykker til top 6-bejler i Superligaen på under et år, og kan det ride videre på succesens bølge, forløber foråret meget lettere.

Det kan være en ulempe, at man ikke har en målscorer, der bare bliver ved og ved, men for Lyngby fungerede det fint i efteråret, at målene kom mange steder fra. Frederik Gytkjær scorede fem, Rezan Corlu fire, André Riel og Gustav Marcussen tre hver. Så snart en faldt i kadence, trådte en anden i hans sted.

Svagheder:
Lyngby havde svært ved at holde målet rent i efteråret. De 33 indkasserede scoringer var ellers ikke blandt de allerværste tal i ligaen, men i kun tre kampe holdt Lyngby sine modstandere fra at lave mål. Og når man lukker mål ind, er det som bekendt sværere at vinde kampen.

Han bliver vigtig:
Lyngbys bedste periode i efteråret var slutningen af det, da Corlu foldede sig ud. Han scorede, satte holdkammeraterne op og var så god, at Brøndby ville have ham tilbage. Men Corlu måtte blive i Lyngby og har nu et halvt år mere til at vise, at han er klar til sin moderklub.

Hold øje med:
Pascal Gregor var U21-landsholdsspiller og lignede et godt bud på endnu et FC Nordsjælland-salg, men kom aldrig af sted. I stedet blev han skadet, røg ud af holdet og endte i FC Helsingør. Men nu er han tilbage i Superligaen, og det skal blive spændende at følge, om han kan ramme sit gamle niveau igen.

Læs også:Lyngby i remis mod svensk modstander i træningskamp

Spørgsmålstegnet:
Er medgangen permanent? 2019 var Lyngby Boldklubs år, lige såvel som 2018 var det modsatte. Nu skal holdet vise, at det ikke bare var en enlig svale, men at der er bund i succesen.

Forårspremiere:
FC Midtjylland – Lyngby Boldklub, mandag den 17. februar klokken 19

Statistik fra sæsonen 2019/2020:

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Brøndby resignerer: Opgiver at hente Rezan Corlu tilbage fra Lyngby

Læs også:Rezan Corlu er rejst med Lyngby på træningslejr