Foto: Getty Images
Superliga

Avis: AGF vil udfordre Brøndbys spillerbudget

AGF vil øge spillerbudgettet de kommende år, og målet er at nærme sig Brøndby IF, skriver Ekstra Bladet. Det vil kræve cirka en fordobling af det nuværende.

Brøndby IF har lige nu Superligaens tredjestørste spillerbudget, men AGF vil op i nærheden af de blå-gule, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen vil århusianerne løbende i de kommende fem år tage skridt fremad, og målet er at være blandt Skandinaviens bedste klubber indenfor en årrække. Det indebærer foruden et mål om at være i toppen i Danmark også europæiske ambitioner.

Og et skridt på vejen er altså at hæve spillerbudgettet.

Læs også:Afsløring: Opgiver at spille sæsonen til ende i 2. division

Tipsbladet bragte i starten af februar en oversigt over de 14 Superliga-klubbers spillerbudget, og her er AGF på femtepladsen med et budget på 39 millioner kroner. Brøndby IF har tilsvarende et spillerbudget på 85 millioner kroner, så AGF skal altså fordoble det nuværende budget for at komme i nærheden af de blå-gule.

En stor del af finanseringen skal komme inddirekte via det nye stadion, som er på trapperne i Aarhus. Når det står klart, vil AGF blandt andet kunne tilbyde sponsorerne langt bedre faciliteter, og det skal gerne kaste endnu flere sponsorkroner af sig. AGF har aktuelt 55 millioner kroner i sponsorindtægter.

I februar fremlagde AGF A/S et halvårsregnskab med et plus på godt 13 millioner kroner. Målet var at komme ud af 2020 med et overskud på mellem 10 og 15 millioner kroner, men selskabet har suspenderet forventningerne på grund af den aktuelle coronakrise. 

Læs også:David Nielsen: Diskussion om ny AGF-træner var tæt på

AGF er på tredjepladsen i Superligaen.

Læs også:Ekspert: FC København skal skille sig af med disse tre spillere

Læs også:Kæmpe Superliga-profil vil ud: Jeg drømmer om en europæisk topklub

Læs også:Efter statsministerens udmelding: Her er de nye scenarier for dansk fodbold