Superliga

Brøndby lytter til fanforslag

Brøndbys nye fingerscannings-system har mødt massiv kritik fra fansene, der er kommet med alternative forslag.

Når Brøndby i foråret spiller sin første udekamp i Superligaen er modstanderen FC København og scenen er Parken. Sidst dette scenarium fandt sted i ligaen var i september 2010 i en kampe, der vil blive mest husket for den voldsomme hærværk med bål og ødelæggelser blandt Brøndbys fans, der også kom i slagsmål med ordensmageten.

I det hele taget bød efterårets udekampe på flere uheldige episoder fra Brøndbys fans - og efter kampen i Parken blev der sagt stop fra både FCK og DBU's side. Brøndby blev beordret til at skride til handling i et forsøg på at stoppe problemerne. Hvis ikke, ville der ingen billetter være til Brøndby i fremtidens kampe i Parken.

LÆS OGSÅ: Brøndby: Nul billetter til FCK-kampe

Tidligere på ugen præsenterede Brøndby så det meget omtalte billetsystem, der kræver en fingerscanning for at købe billet til udebaneafsnittet til kampen i Parken og endnu en scanning ved indgangen til kampen. På den måde vil Brøndby være sikker på, at det rent faktisk er billetkøberen, der også står ved indgangen til Parken 20. marts. For i det hele taget at kunne købe billet skal man samtidig være medlem af Brøndbys Support eller en af klubbens andre loyalitetsklubber

Både Brøndbys officielle fanklub og flere andre grupperinger af fans har i ugens løb taget afstand fra systemet, som de kalder for kriminaliserende. De uofficielle fanklubber opfordrer som protest oven i købet til at boykotte kampen.

Brøndby Support foreslår i deres indsigelse mod systemet en alternativ løsning, som ville have samme effekt men uden fingerscanning.

- Man lader billetterne være i frit salg som hidtil, men ved indgangen skal der vises sæsonkort/medlemskort eller anden dokumentation på et tilhørsforhold til Brøndby IF, samt et gyldigt billede id. Dermed bekræftes klubtilhørsforholdet - som må være formålet med fingerscanningssystemet - men fjerner en række af de ulemper, som fingerscanningssystemet medfører, lyder det fra Brøndby Support.

Tipsbladet.dk har forelagt Brøndbys sikkerhedschef Emil Bakkendorff forslaget.

- Det er kun godt, hvis der kommer forslag fra fansene. Vi lytter meget gerne til, hvad de har at byde ind med, siger Emil Bakkendorff til tipsbladet.dk

- Nu tester vi i første omgang systemet med fingerscanningen til udekampen mod FC København. Efterfølgende evaluerer vi på, hvordan det har fungeret. Men viser det sig, at der er andre initiativer, som vil virke bedre, vil vi meget gerne i dialog omkring om ny løsning.

LÆS OGSÅ: Brøndby Support kritiserer Brøndby

For at finde frem til netop fingerscannings-systemet har Brøndby haft flere forskellige løsningsmodeller til overvejelse.

- Selv om det kræver en masse, at få systemet op at stå, er den løsning vi har valgt stadig den mindst administrativt tunge af de alternativer vi har haft til overvejelse.

- Vi er stadig ikke tilhængere af et "away-system" som det FC København benytter sig af, men man kan vel godt kalde vores løsning for en light-udgave af FCK Away. Men om systemet vil blive fremtidens løsning er for tidligt at sige noget som helst om. Som sagt tester vi det 20. marts og samler op på, hvordan det fungerer efterfølgende, siger Emil Bakkendorff.