Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Der røg drømmekampen: Aarhus Fremad-boss i chok

Aarhus Fremad begræder, at Brøndby i resten af 2022 ikke på medbringe fans til udekampe. Det punkterer noget af euforien ved den kommende pokalkamp på Riisvangen.

Aarhus går som bekendt under navnet "Smilets By", men lige nu er der ikke meget at smile af i den del af byen, hvor man holder med Aarhus Fremad.

Én af de største kampe i klubbens historie har med et trylleslag mistet noget af dens værdi.

Den 19. oktober får Aarhus Fremad besøg af Brøndby IF i pokalturneringen, og her havde hjemmeholdet satset på en fantastisk kulisse på Riisvangen Stadion - en kulisse, der ikke mindst skulle skabes af de traditionelt mange Brøndby-fans, der rejser land og rige rundt med klubben. Det kan imidlertid ikke lade sig gøre, efter at Brøndby IF er blevet dømt til ikke at må medbringe tilskuere til de resterende udekampe i 2022. 

Dermed er gassen også gået noget af ballonen i forhold til pokalkampen i efterårsferien, fastslår Aarhus Fremads direktør Lars Kruse.

- Min umiddelbare følelse er, at det er ærgerligt - ja, det er da pisse ærgerligt. Vi må i stedet fylde Riisvangen op med 3.000 Aarhus Fremad-fans. Jeg håber stadig, at DR vil vise kampen, men lige nu har jeg ikke det store overblik, siger Kruse til Tipsbladet og fortsætter:

- Jeg må indrømme, at jeg faktisk er lidt i chok. Jeg kan konstatere, at der nu er en masse arbejde, der har været spildt. Vi har lagt en masse arbejdstimer i det, og det samme har Østjyllands Politi. I virkeligheden er min arbejdsdag den 19. oktober jo lige pludselig blevet en del nemmere, men derfor er jeg stadig meget ærgerlig. Det bliver ikke den dag, vi havde håbet.

- Men jeg må også sige, at det, der skete i Viborg, er voldsomt, og det skal selvfølgelig stoppes. Et eller andet sted er det Brøndby, jeg har allermest ondt af. De har rigtig mange gode fans, men nu er der et fåtal, der har ødelagt det for dem alle. 

Opgøret mod Brøndby var for Aarhus Fremad noget af en "kassekamp" - altså et opgør, hvor 2. divisionsklubben havde udsigt til en noget større omsætning end normalt. Det billede har også ændret sig, men klubben håber stadig på en indbringende eftermiddag i Riisvangen.

- Jeg håber, at det her giver noget sympati til en lille klub som vores. Vi er havnet som en brik i et spil, vi ikke har noget som helst med at gøre. Jeg er da sikker på, at vi nok skal få solgt nogle øl og pølser alligevel, og så sparer vi jo en masse penge på sikkerhed, nu hvor der ikke kommer Brøndby-fans, lyder det fra Lars Kruse.

Han ved ikke rigtigt, hvordan han skal forholde sig til spørgsmålet om, hvordan de vil håndtere, hvis Brøndby-fans sniger sig ind i civilt tøj på neutrale tilskuerpladser. Det skal der nu lægges en plan for. 

- Vi gør jo, hvad vi kan, og vi har de vagter, vi har. Jeg kan jo ikke styre, om en Brøndby-fan, som bor i Aarhus, kommer på Riisvangen og jubler i sit stille sind, hvis Brøndby scorer. Vi må tage en ny snak med politiet, og det kan være, at Brøndby også kan være behjælpelig med nogle vagter. Jeg går ud fra, at de også har nogle forpligtelser i forhold til, at den her straf bliver afsonet efter hensigten.

Aarhus Fremad-formanden runder samtalen af med et dybt og inderligt suk. 

- Årh, hvor er det bare irriterende. Hvor er det træls. Men hvad kan vi gøre? Når noget er for godt til at være sandt, er det det som regel også, slutter Lars Kruse. 

Opgøret mellem Aarhus Fremad og Brøndby IF fløjtes i gang klokken 14.30 den 19. oktober.