Superliga

Derfor rykker AaB og EfB ned

Dystre statistikker sender Superligaens to bundhold i 1. division. Det ser sort ud for AaB og EfB

Både EfB og AaB fik på ingen måde den ønskede start på foråret i Superligaen. AaB lignede længe en vinder mod Silkeborg, men det tvivlsomme straffespark i slutminutterne sørgede for pointdeling.

EfB var alt andet end prangende, da man hjemme tabte til lokalrivalerne fra Sønderjyske. Med Randers' sikre sejr og dermed tre point til regnskabet har både AaB og EfB nu fem point op på den rigtige side af nedrykningstregen.

Ud over den kæmpe udfordring er statistikkerne i den grad mod bundholdene.

Kun en gang i Superligaen seneste 15 sæsoner er det lykkedes for begge hold, der har holdt vinterpausen under stregen, at undgå nedrykning. Det skete tilbage i sæsonen 1996/97 hvor FC København(!) og AB lå henholdsvis nummer 11 og 12 inden forårssæsonen.
Begge klarede frisag og overlod nedrykningspladserne til Hvidovre og Viborg FF, skriver danskfodbold.com.

Chancerne for at enten AaB eller EfB klarer frisag er statistisk ikke meget lysere. Kun én gang i de seneste otte sæsoner er det lykkedes for et hold placeret under stregen inden forårssæsonen at overleve til sidst.

Læs også: Beviset: Derfor rykker AaB ned

Det var naturligvis Randers FC's helt vanvittige comeback i seneste sæson, hvor AGF endte med sorteper sammen med HB Køge.

I sæsonerne fra 2003/04 til og med 2008/09 er nummer 11 og 12 i stillingen oven på efterårssæsonen også været nedrykkere, når sæsonens sidste kamp har været spillet.

Igennem de seneste 15 afviklede Superliga-sæsoner er det blot sket fire gange, at et af efterårets bundhold har klaret frisag i løbet af foråret - og så FC København og AB's 'dobbeltredning i 1997. Så i 10 af de seneste 15 sæsoner er begge vinterpausens bundhold endt med at rykke ud af Superligaen.

Det ser svært ud for AaB og EfB, der begge har svære opgaver i de kommende runder. AaB møder i kommende runde FC København i Aalborg og skal herefter en tur til Lyngby, der søndag igen imponerede ved at tage point i Brøndby.

EfB tager i kommende runde mod Randers FC i endnu en direkte bundkrig, men Randers FC fik modsat EfB en perfekt debut på foråret ved at knuse FC Nordsjælland med 4-0. EfB's spillerunde 22 byder på en en tur til Farum til endnu en 'finale' i bunde af ligaen.